ΣΠΙΤΙΚΑ TWIX | ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΤΥΠΟΥ

ΣΠΙΤΙΚΑ TWIX | ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΤΥΠΟΥ

Και ποιος δεν αγαπάει την twix? Εκείνα τα μπισκότα με την απαλή γέμιση καραμέλας και τη λαχταριστή σοκολάτα γάλακτος που τα τυλίγει? Κι αν νομίζετε ότι μόνο ένα εργοστάσιο είναι ικανό να φτιάξει τέτοιο γλύκισμα, τότε λυπάμαι αλλά είστε λάθος!

Δείτε πόσο εύκολα και μόνο με 3 υλικά μπορείτε να απολαύσετε απ' τα χεράκια σας αυτές τις νόστιμες σοκολάτες! 



Τα υλικά που χρειαζόμαστε για σχεδόν 30 μικρές σοκολάτες είναι:

30 μπισκότα μακρόστενα βουτύρου Μιράντα ή Αλλατίνη (μακρόστενα) και με τα 2 προσεγγίζουν σε γεύση και σχήμα τα original twix
1/2 κονσέρβα καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
500 γρ. κουβερτούρα γάλακτος




















Πως τα φτιάχνουμε:

  • Λιώνουμε τη μισή σοκολάτα και την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο να σταθεί.
  • Σε ένα μπολ μαλακώνουμε με πιρουνάκι το καραμελωμένο γάλα.
  • Αλείφουμε ένα ένα τα μπισκότα μας με μια μικρή ποσότητα καραμέλας και τα κολλάμε πάνω στο "στρώμα" σοκολάτας που ετοιμάσαμε. βάζουμε για 15' λεπτά στην κατάψυξη. Έπειτα με μαχαίρι λάμα διαχωρίζουμε ένα ένα τα μπισκότα με την κολλημένη σοκολάτα που έχει πλέον ενωθεί.
  • Αραδειάζουμε αραιά μεταξύ τους τα παγωμένα μπισκότα πάνω σε μια μικρή σχάρα που από κάτω θα έχουμε βάλλει ένα ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  • Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και περιχύνουμε ομοιόμορφα τα μπισκότα με την καραμέλα να καλυφθούν καλά και από την πάνω πλευρά. Αφήνουμε να στραγγίξουν και με σπάτουλα μεταφέρουμε τα επικαλυμμένα μπισκότα στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Όση σοκολάτα στραγγίξει πάνω στο χαρτί την αφήνουμε να κρυώσει τελείως και την αποθηκεύουμε σε poly bag για μελλοντική χρήση. Εναλλακτικά την τρίβουμε με ένα εργαλείο αποφλοίωσης για να φτιάξουμε νιφάδες σοκολάτας για μελλοντική χρήση.
  • Αφού τα μπισκότα μας παγώσουν τα κλείνουμε αεροστεγώς και τα διατηρούμε στο ψυγείο έως 10 μέρες (εάν προλάβουν μέχρι τότε)!

Είδατε πόσο εύκολη είναι η διαδικασία?

Καλή σας απόλαυση
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη

Σχόλια

  1. Επειδή δεν χωράει το ταψί στην κατάψυξη αν τα αφήσουμε πάλι στο ψυγείο αλλά για μισή ώρα δεν θα υπάρχει πρόβλημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απολύτως κανένα πρόβλημα! Αρκεί να μην ακουμπάμε μεταξύ τους για να μη σας κολλήσουν! Καλή επιτυχία!!!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις