Εκλέρ χωρίς ψήσιμο



Εκλέρ στιγμής με τσουρέκι και κρουασάν
Εκλέρ χωρίς ψήσιμο

Σας είχα δείξει και στο παρελθόν πως θα φτιάξετε αυτά τα εύκολα κεράσματα μόνο που τώρα έκανα κάποιες βελτιώσεις που τα έκαναν ακόμη γευστικότερα! 
Έξυπνο και γρήγορο κέρασμα για επισκέψεις της τελευταίας ώρας...




Υλικά για 20 κομμάτια:
  • 2 ατομικά τσουρεκάκια μακρόστενα τύπου 7days
  • 5-6 κρουασανάκια βουτύρου
Για τη γέμιση:
  • 1/2 φάκελος κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση σοκολάτα
  • σοκολατούχο γάλα (σε αντικατάσταση του κλασικού γάλακτος που αναγράφεται στο φάκελο της κρέμας ζαχ/κής αλλά για μισή δόση)
  • ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
Για τη γκανάζ:
  • 100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 
  • 1 κοφτή κουτ.σ. μαργαρίνη
  • 1/3 ποτηριού γάλα φρέσκο
  • 1 σφηνάκι λικέρ baileys ή λικέρ καφέ
  • τρούφα για διακόσμηση (προαιρετικά)

Ας τα φτιάξουμε:

  • Κόβουμε τα τσουρεκάκια και τα κρουασανάκια σε μακρόστενα κομμάτια και τα ανοίγουμε στη μέση.
  • Χτυπάμε στο μπλέντερ το σοκολατούχο γάλα μαζί με τη σκόνη να γίνουν σφιχτή κρέμα και στο τέλος βάζουμε και το ξύσμα. 
  • Γεμίζουμε κάθε "ζεύγος" απ' τα κομμένα τσουρεκάκια και κρουασάν προσεχτικά με τη βοήθεια ενός κουταλιού η κορνέ. Κλείνουμε κάθε ζεύγος σε σάντουιτσάκια και βάζουμε για 30' λεπτά στο ψυγείο να σταθούν.
  • Ζεσταίνουμε το φρέσκο γάλα, ρίχνουμε τη σοκολάτα  σπασμένη σε κομμάτια ανακατεύοντας να λιώσουν μέσα στο γάλα και να γίνει σοκολατένια γκανάζ. Στο τέλος ρίχνουμε τη μαργαρίνη και το λικέρ να ενωθούν στο μείγμα.
  • Στρώνουμε στο πάνω μέρος κάθε γεμισμένου "εκλέρ" τη λιωμένη γκανάζ και αν θέλουμε διακοσμούμε με τρούφα. Βάζουμε στο ψυγείο σε δοχείο που κλείνει καλά και καταναλώνουμε εντός λίγων ημερών!



Καλή σας απόλαυση! 


Σας φιλώ :)
Μαριφάνη


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις