ΤΟΥΡΤΑ CHEESECAKE ΦΡΑΟΥΛΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

ΤΟΥΡΤΑ CHEESECAKE ΦΡΑΟΥΛΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

Υπέροχη τούρτα cheesecake φράουλα για κάθε περίσταση χωρίς ζάχαρη!

Άλλη μια συνταγή εμπνευσμένη από εμένα για να αποδείξει ότι η γλυκιά γεύση δεν εξαρτάται μόνο από την κατεργασμένη ζάχαρη αλλά χρησιμοποιώντας εναλλακτικά υλικά που εύκολα μπορούμε να τα εξασφαλίσουμε! 

Γλυκάκι εξαιρετικά δροσιστικό για την Άνοιξη και τις αρχές καλοκαιριού, με 100% φραουλένια γεύση 🍓



Υλικά για στρογγυλό τσέρκι 25cm:

  • *5 λεπτές φέτες κέικ βανίλια με γλυκαντικά χωρίς ζάχαρη κομμένες κατά μήκος εάν είναι μπαστούνι, αλλιώς 7 τετράγωνες 
  • 300γρ. τυρί κρέμα 
  • 200γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά 
  • 1μιση κουταλιά της σούπας καλό μέλι 
  • ξύσμα από 1/2 λεμόνι στην ψιλή πλευρά του τρίφτη
  • 50ml φρέσκο γάλα ανακατεμένο με 1/4 κουτ.γλ. κανελα σε σκόνη 

Για το γλάσο φράουλας: 

  • 7 μέτριες φράουλες φρέσκιες αλεσμένες στο μούλτι, όσο πιο ώριμες τόσο το καλύτερο 
  • 1 κ 1/3 κουταλιά της σούπας άνθος αραβοσίτου με γεύση φράουλα για βραστή κρέμα διαλυμένο σε 30ml νερό βρύσης ή απλό κορνφλάουρ 
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μέλι 
  • 1/3κουτ.γλ. κανέλα σε σκόνη 
  • φράουλες φρέσκιες για τη διακόσμηση 

*Κέικ βανίλια χωρίς ζάχαρη μπορούμε να παρασκευάσουμε φτιάχνοντας την κλασική συνταγή για κέικ της φαρίνας αντικαθιστώντας τη λευκή ζάχαρη της συνταγής με κάποιο κρυσταλλικό γλυκαντικό ειδικό για γλυκά, ιδανικά σε αναλογία 1:2 με τη ζάχαρη. Μπορούμε επίσης  να παρασκευάσουμε παντεσπάνι βανίλιας με γλυκαντικό. Τέλος υπάρχει ημιέτοιμο μείγμα για κέικ χωρίς ζάχαρη στα σούπερ μάρκετ. Προσωπικά βρήκα έτοιμο κέικ χωρίς ζάχαρη σε ζαχαροπλαστείο και το χρησιμοποίησα στη συνταγή.


Στην πράξη:

  • Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα μαζί με το μέλι να αφρατέψουν κι έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Τα χτυπάμε όλα μαζί για 3 λεπτά μέχρι η κρέμα να στέκεται. Σταματάμε το μίξερ και με σπάτουλα ενώνουμε στο μείγμα το ξύσμα λεμονιού. Σκεπάζουμε το μπολ και το κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να χρειαστούμε την κρέμα.
  • Βάζουμε το τσέρκι σε πιατελάκι. Προσαρμόζουμε τις φέτες κέικ μέσα στο κέικ ώστε να μην μείνουν κενά και πατάμε με την ανάποδη πλευρά ενός ποτηριού το κέικ να λεπτύνει ελαφρώς. Ραντίζουμε το κέικ με το μείγμα γάλακτος-κανέλας. Αδειάζουμε την κρέμα του ψυγείου και τη στρώνουμε ομοιόμορφα. Βάζουμε στο ψυγείο να πήξει η κρέμα για 2 ώρες.
  • Για το γλάσο φρέσκιας φράουλας βάζουμε σε κατσαρολάκι τις αλεσμένες φράουλες μαζί με το μέλι και σε χαμηλή θερμοκρασία τα ζεσταίνουμε για να λιώσει το μέλι μέσα στις φράουλες. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στη μεσαία σκάλα και ρίχνουμε το μείγμα άνθους αραβοσίτου-νερού. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το μείγμα να δέσει και να γίνει το γλάσο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κανέλα. Με μαρίζ κάνουμε μερικές στροφές το γλάσο για να πέσει η θερμοκρασία του, για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει μέσα στην κατσαρόλα πάνω σε σχάρα. Δε θέλουμε σε καμία περίπτωση να είναι καυτό γιατί θα μας κόψει την κρέμα.
  • Απλώνουμε προσεχτικά το γλάσο φράουλας πάνω από την τούρτα -αν θέλουμε διακοσμούμε με φρέσκιες φράουλες- και τη βάζουμε ξανά στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε σε κομμάτια!



Καλή σας απόλαυση!

Φιλικά,

Μαριφάνη 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις