ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΑΝΑΜΕΙΚΤΗ


ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΑΝΑΜΕΙΚΤΗ

Μια πανεύκολη τούρτα παγωτό a la Μαριφάνη είναι ο πρωταγωνιστής σ'αυτή τη νέα συνταγή. 
Ένα γλυκό πολύ νόστιμο για όλες τις περιστάσεις για να το κεράσουμε και να το ευχαριστηθούμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. 
Διαβάστε ως το τέλος τη συνταγή για να μάθετε όλες τις λεπτομέρειες που θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε κι εσείς αυτήν την υπέροχη τούρτα παγωτό! 








Υλικά:
  • 1 μικρή συσκευασία μπισκότα γεμιστά με γεύση σοκολάτα ή κρέμα 
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα κρύο από το ψυγείο
  • 500ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα από το ψυγείο 
  • 1 μεγάλο κουτί γάλα εβαπορέ πλήρες κρύο από το ψυγείο 
  • 2 κουταλιές της σούπας κοφτές κακάο 
  • 1 κουταλιά της σούπας άχνη ζάχαρη 
  • 2 καψουλάκια άρωμα βανίλια
  • 1 σφηνάκι λικέρ με ουδέτερη γεύση ή κονιάκ 
  • φρέσκα φρούτα/γλυκά κουταλιού/σιρόπι σοκολάτας/νιφάδες σοκολάτας για τη διακόσμηση 
Στην πράξη: 
  • Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει υφή γιαουρτιού (όχι σαντιγί). Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, το εβαπορέ και το λικέρ να ενωθούν δημιουργώντας έτσι μια ρευστή κρέμα. 
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη. Στο ένα προσθέτουμε τις βανίλιες και στο άλλο το κακάο και την άχνη. 
  • Ρυθμίζουμε στα 25 εκ. ένα τσέρκι, κλείνουμε  το κάτω μέρος του με ένα κομμάτι λαδόκολλα κι ένα αλουμινόχαρτο έτσι ώστε να μη μας βγει η κρέμα έξω από τα τοιχώματα λόγω της ρευστή μορφής της. Βάζουμε το τσέρκι πάνω σε μια πιατέλα.
  • Κάνουμε μια στρώση από μπισκότα, κόβοντας και προσαρμόζοντάς τα έτσι ώστε να μην μείνουν μεγάλα κενά ανάμεσα τους. 
  • Πάνω από τη βάση μπισκότων αδειάζουμε τη μία κρέμα -όποια θέλουμε βάζουμε πρώτη- και την παγώνουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες. Το άλλο μπολ με το μείγμα το κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
  • Αφού παρέλθει το 3ωρο βγάζουμε το γλυκό από την κατάψυξη και στρώνουμε από πάνω την κρέμα που κρατήσαμε στο ψυγείο. Βάζουμε ξανά στην κατάψυξη να παγώσει καλά η τούρτα για 8 ώρες ή για όλη τη νύχτα. Όταν παγώσει τη βγάζουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 5 λεπτά και με ένα μαχαίρι λάμα αφαιρούμε το τσέρκι και το χαρτί. Επανατοποθετούμε πάνω σε πιατέλα.
  • Διακοσμούμε την τούρτα παγωτό με τη γαρνιτούρα της επιλογής μας και σερβίρουμε με σιρόπι σοκολάτας






Καλή σας επιτυχία 
Φιλικά :) 
Μαριφάνη




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις