ΜΩΣΑΪΚΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΦΑΝΗΣ

 ΜΩΣΑΪΚΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΦΑΝΗΣ


Το αγαπημένο και κλασικό σοκολατένιο μωσαϊκό με τη μέθοδο της Μαριφάνης για να είναι τραγανό μέχρι το τελευταίο κομμάτι. 

Ναι, το μυστικό βρίσκεται στην επιλογή των μπισκότων και όχι σε τίποτα το περίπλοκο! Δοκιμάστε τον και θα διαπιστώσετε τη διαφορά!


Υλικά:

  • 250γρ. μαργαρίνη με περιεκτικότητα σε βούτυρο (ή 200γρ.φυτική μαργαρίνη μαζί με 50γρ. βούτυρο αγελάδος)
  • 40γρ. κακάο 
  • 100γρ. κουβερτούρα γάλακτος ή μισή-μισή με κουβερτούρα υγείας ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ.σ. κοφτή άχνη ζάχαρη προαιρετικά (εάν χρησιμοποιήσουμε κουβερτούρα γάλακτος δεν βάζουμε άχνη ζάχαρη)
  • 1 σφηνάκι κονιάκ ή σπιτικό λικέρ με βάση το κονιάκ
  • 1 φλιτζανάκι του ελ.καφέ γάλα 
  • 200γρ. κουλουράκια βανίλιας
  • κακάο για το πασπάλισμα
  • σιρόπι βύσσινο/σοκολάτα/φράουλα για το γαρνίρισμα
  • επιπλέον κακάο για το πασπάλισμα


Στην πράξη:

  • Σπάμε σε μικρά κομματάκια τα κουλουράκια μέσα σε ένα μπολ. Τα ραντίζουμε με το γάλα και το λικέρ, ανακατεύουμε απαλά κι αφήνουμε στην άκρη.
  • Λιώνουμε σε σιγανή φωτιά τη μαργαρίνη χωρίς να κάψει και ρίχνουμε το κακάο ανακατεύοντας να λιώσει το ένα υλικό μέσα στο άλλο. Εάν χρησιμοποιήσουμε άχνη την προσθέτουμε κι αυτήν. Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί προσθέτουμε την κουβερτούρα ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να λιώσει καλά μέσα στα άλλα υλικά. Η υφή του μείγματος θα είναι σχετικά πυκνή, λεία και σοκολατένια.
  • Μέσα στο μπολ με τα μπισκότα ρίχνουμε τη σοκολατένια γκανάς και με μαρίζ ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά. 
  • Κόβουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και στη μία άκρη του αδειάζουμε το μείγμα, σχηματίζοντας ένα μπαστούνι. Τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό κι αφού κλείσουμε τις άκρες για να μη χυθεί το μείγμα μεταφέρουμε το ρολό μέσα σε διαφανή μεμβράνη τροφίμων. Πιάνουμε ξανά τις άκρες και ρολλάρουμε πάνω στον πάγκο το γλυκό έτσι ώστε να πάρει όμορφο, κυλινδρικό και ομαλό σχήμα.
  • Παγώνουμε το μωσαϊκό στην κατάψυξη για 3-4 ώρες ή όλο το βράδυ. 
  • Σε ένα καθαρό κομμάτι αντικολλητικό χαρτί πασπαλίζουμε μια ποσότητα κακάο, ξετυλίγουμε τον παγωμένο κορμό και τον μεταφέρουμε πάνω στο χαρτί. Πιάνουμε το χαρτί από τις άκρες και "κολλάμε" έτσι το κακάο σε όλες τις πλευρές του γλυκού. Εάν κρίνουμε απαραίτητο πασπαλίζουμε επιπλέον ποσότητα στο πάνω μέρος του. 
  • Για το σερβίρισμα κόβουμε σε φέτες και γαρνίρουμε με το σιρόπι της αρεσκείας μας.
  • Διατηρούμε το μωσαϊκό στην κατάψυξη.


Καλή επιτυχία!

Φιλικά,

Μαριφάνη


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις