ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΥΛΙΧΤΑ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΤΥΛΙΧΤΑ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


Μια πεντανόστιμη πρόταση για κάθε περίσταση! 


Υλικά:

  • 1 δόση κεφτεδάκια (περ.20 τεμάχια, πατήστε εδώ )

Για το τύλιγμα

  • 10 φέτες μπέικον κομμένες στη μέση 

Για τη μαρινάδα

  • 1/3 φλιτζ.τσ. ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • χυμός από 1/2 πορτοκάλι
  • 1 κουτ.γλ. ρίγανη
  • 1/2 κουτ.γλ. πάπρικα γλυκιά 
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Στην πράξη:

  • Ζυμώνουμε τα υλικά σε μπολ, πλάθουμε κεφτεδάκια και τα αραδιάζουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος (δεν τα κυλάμε σε σιμιγδάλι όπως περιγράφεται στην αρχική συνταγή, πατήστε εδώ ). Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σκεπάζουμε το ταψί με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180' βαθμούς με , τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμη 15-20 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε το ταψί και συνεχίζουμε. Δε μας ενδιαφέρει να πάρουν έντονο χρώμα καθώς θα συνεχιστεί το ψήσιμο αργότερα. Όταν ψηθούν τα κεφτεδάκια, βγάζουμε από το φούρνο και περιμένουμε 10 λεπτά για να μη ζεματάνε. 
  • Τυλίγουμε ένα ένα τα κεφτεδάκια με ένα κομμάτι μπέικον και τα γυρίζουμε πίσω στο ταψί.
  • Αναμειγνύουμε τα υλικά της μαρινάδας και περιχύνουμε πάνω από τα κεφτεδάκια. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς και ψήνουμε για 15-20 λεπτά  μέχρι να ψηθεί το μπέικον και ροδίσει.
  • Σερβίρουμε τα τυλιχτά κεφτεδάκια είτε ζεστά είτε και κρύα εάν πρόκειται να τα συμπεριλάβουμε σε μπουφέ.


Πρόταση σερβιρίσματος!

Κόβουμε ψωμί μπαγκέτα σε φέτες, αλείφουμε με μουστάρδα κι από πάνω βάζουμε τα κεφτεδάκια. Στερεώνουμε αγγουράκι και ντοματίνια με οδοντογλυφίδες και σερβίρουμε!

Καλή σας όρεξη!

Φιλικά, 

Μαριφάνη


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις