Σοκολατάκια με γέμιση φράουλας (τύπου Lacta) για τους ερωτευμένους


Είτε πιστεύετε είτε όχι στον "Άγιο Βαλεντίνο", τα σοκολατάκια αυτά είναι σκέτη γλύκα! Μοιάζουν με τα γνωστά γεμιστά σοκολοτάκια "λάκτα" μόνο που είναι απ' τα χεράκια σας! Εάν υποστηρίζετε ότι και οι ερωτευμένοι δικαιούνται ένα "πανηγυράκι" προς τιμήν τους μέσα στο χρόνο, τότε αυτά τα χειροποίητα σοκολατάκια που φτιάχνονται με αγάπη θα εκφράσουν όσα δεν μπορούν να εκφραστούν με λόγια -ειδικά εάν σας κυριεύει η αμηχανία-.
 Η φετινή μου λοιπόν πρόταση είναι "σοκολατάκια με γέμιση φράουλας (τύπου Lacta)", μια ωραία χειροποίητη λύση για να δωρίσετε στο αγαπημένο σας πρόσωπο!
Τέλεια ιδέα κι ως μικρό κέρασμα αρραβώνα! Εμπνευστείτε απ' τα δικά μου και δημιουργήστε οικονομικά και με λίγα υλικά κερασματάκια για κάθε είδους ρομαντική περίσταση!

Με τα ίδια υλικά όπως θα δείτε παρακάτω, έφτιαξα και ολόκληρες πλάκες γεμιστής σοκολάτας που επίσης αποτελούν από μόνες του ένα δώρο.















Τα υλικά που θα χρειαστούμε για σχεδόν 15 σοκολατάκια (φόρμας):
Για λευκά σοκολατάκια με γέμιση φράουλας:
  • 200 γρ. λευκή σοκολάτα 
  • 1 κουτ.γλ. σπορέλαιο
  • 1/2 φλιτζ.τσ. μαρμελάδα φράουλα (όσο πιο σφιχτή τόσο το καλύτερο)
Για τα σοκολατάκια γάλακτος με γέμιση φράουλας αντικαθιστούμε τη λευκή σοκολάτα της επικάλυψης με σοκολάτα γάλακτος εξ ολοκλήρου ή 100 γρ. λευκή μαζί με 100 γρ. κουβερτούρα πικρή (ναι κι όμως ο συνδυασμός είναι καλύτερος κι από τη γεύση της απλής γάλακτος) και για τη γέμιση την ανάλογη ποσότητα μαρμελάδας μαζί με 1 κουτ.σ. λιωμένη ΛΕΥΚΗ σοκολάτα.

Απαραίτητα εργαλεία: 
  • Φόρμα σιλικόνης με μικρές θήκες σε σχήμα καρδιάς 
  • Για την πλάκα σοκολάτας χρειαζόμαστε είτε ειδική φόρμα σιλικόνης που δίνει το σχέδιο και το σχήμα σοκολάτας εμπορίου είτε ένα μακρόστενο καπάκι από κουτί ή τάπερ στρωμένο εσωτερικά με αντικολλητικό χαρτί (όπως έκανα κι εγώ βλ.παρακάτω φωτό)

Πως τα φτιάχουμε:

ΒΗΜΑ 1-4 ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ

  • Λιώνουμε τη σοκολάτα που θα επιλέξουμε (λευκή ή ανάμεικτη ή γάλακτος) μαζί με το σπορέλαιο σε μπεν μαρί και με ένα κουταλάκι βάζουμε μικρή ποσότητα στις θήκες σιλικόνης. Με ένα καλαμάκι "σηκώνουμε" έως πάνω στα πλαϊνά τοιχώματα τη σοκολάτα προκειμένου να σχηματιστεί μια θηκούλα. Βάζουμε για 3 λεπτά στην κατάψυξη να σταθούν. 
  • Με ένα κουτάλι αφρατεύουμε τη μαρμελάδα και προσθέτουμε μέσα 1 κουτ.σ.λιωμένη λευκή σοκολάτα να γίνει η γέμιση ροζ και λίγο μαστιχωτή. 
  • Γεμίζουμε τα θηκάκια με 1/2 κουτ.γλ. από τη γέμιση και απαλά τη στρώνουμε ομοιόμορφα με μια οδοντογλυφίδα. Βάζουμε ξανά στην κατάψυξη για 5 λεπτά. 
  • Τέλος βγάζουμε πάλι από την κατάψυξη και με ένα κουταλάκι γεμίζουμε με την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα προκειμένου να "κλείσουμε" τα σοκολατάκια μας κι από πάνω. Βάζουμε στο ψυγείο να σταθούν για τουλάχιστον 1 ώρα και ξεφορμάρουμε!
  • Τα σερβίρουμε μέσα σε καραμελόχαρτα ή τα τυλίγουμε με περιτύλιγμα της αρεσκείας μας!
Για την πλάκα σοκολάτας εργαζόμαστε κατά το ίδιο τρόπο αλλά μέσα στο ειδικό καλούπι είτε μέσα στο μακρόστενο καπάκι που όμως έχουμε προσαρμόσει αντικολλητικό χαρτί. Στρώνουμε 2 κουτ.σ. από τη γέμιση και αφού κάνουμε τα απαραίτητα παγώματα κλείνουμε την πάνω μεριά με την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα.  Σε αυτή την περίπτωση φροντίζουμε το πάχος της σοκολάτας να είναι λίγο πιο παχύ για να μη σπάσει στο ξεφορμάρισμα. Τυλίγουμε πάλι με σελοφάν ή αλουμινόχαρτο...και προσφέρουμε με αγάπη!!!

ΠΛΑΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

ΠΛΑΚΑ 1 
ΠΛΑΚΑ 2
ΠΛΑΚΑ 3





ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΛΑΚΑΣ

ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ



Πολλά γλυκά φιλιά σε όλους τους ερωτευμένους...ή μη!
Μαριφάνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις