Μπαμπάδες με ρούμι χωρίς μαγιά


Μια συνταγούλα έκπληξη της τελευταίας στιγμής:

Τα υλικά για τη ζύμη είναι όμοια με αυτά που βρίσκονται  εδώ. Δεν έχει μαγιά αλλά θα λέγαμε ότι είναι κέικ σιροπιασμένο. 

Μια δεύτερη ζύμη που προτείνω αποτελείται από:

  • 1 μαργαρίνη (250 γρ)
  • 1/2 φλιτζ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 αυγά χωρισμένα
  • 1/2 κούπα γάλα φρέσκο
  • 1/2 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 2 κάψουλες βανίλια
  • 1 σφηνάκι ρούμι
  • 400 γρ. περίπου αλεύρι που φουσκώνει


Για το σιρόπι:

  • 2 κούπες νερό
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλ. χυμός λεμόνι
  • φλούδα από 1/2 λεμόνι
  • 1 σφηνάκι ρούμι


Για την επάλειψη:

  • 2 κουτ.σ.μαρμελάδα βερίκοκο
  • 2 κουτ.σ. από το σιρόπι που βράσαμε



Για τη γέμιση:
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 2 κουτ.σ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κάψουλα άρωμα βανίλιας
  • κερασάκια μαρασκίνο ή κεράσι γλυκό κουταλιού
  • φυστίκια Αιγίνης τριμμένα
Εκτέλεση:
  • Φτιάχνουμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη.
  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν κι έπειτα προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους. Συνεχίζουμε με το γάλα, το χυμό, το ρούμι και τη βανίλια και τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι να γίνουν όλα ένας χυλός όπως το κέικ. Τέλος ενσωματώνουμε απαλά τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. 
  • Βουτυρώνουμε φορμάκια για κέικ ή μεγάλη φόρμα με τρύπα στη μέση και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180'βαθμούς για 30 λεπτά (εάν είναι τα μικρά φορμακια) ή 45-50 λεπτά εάν είναι η μεγάλη φόρμα. Ελέγχουμε το εσωτερικό της ζύμης στο μισό χρόνο ψησίματος. Αφού ροδίσουν και σταθούν βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Βράζουμε το σιρόπι χωρίς το ρούμι για 5 λεπτά και αφήνουμε να χλυάνει. Αφαιρούμε τη φλούδα και προσθέτουμε το ρούμι. 
  • Βυθίζουμε ένα ένα τα κεκάκια μέσα στο σιρόπι για 1 λεπτό και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα (εάν είναι σε μεγάλη φόρμα ξεφορμάρουμε, τρυπάμε ολογυρα με πιρούνι και με πινέλο βρέχουμε καλά με τον σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και ανοίγουμε στη μέση με μαχαίρι.
  • Χτυπάμε τη σαντιγί με την άχνη και τη βανίλια να γίνει σφιχτή η υφή της.
  • Με κορνε γεμίζουμε το εσωτερικό των μπαμπάδων σε πλούσια στρώση και κλείνουμε με το επάνω μέρος. Αριαώνουμε τη μαρμελάδα με το σιρόπι που κρατήσαμε και αλείφουμε τα καπάκια από πάνω.
  • Στολίζουμε ενδιάμεσα με κερασάκια και διακοσμούμε με φυστίκια Αιγίνης. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε!!!



Καλή σας απόλαυση!!!
Σας φιλώ 
Μαριφάνη


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις