Σοκολατάκια λάβα


Ώρα προσπαθούσα να βρω μια ονομασία γι' αυτή τη συνταγή και τελικά κατέληξα σ' αυτή που βλέπετε πιο πάνω. Τα σοκολατάκια που σας προτείνω σήμερα είναι το κάτι άλλο...και πως να μην είναι άλλωστε. Με μια δαγκωματιά προβάλει η σοκολατένια και  κρεμώδης γέμισή τους που θα ξετρελάνει τους choco-holics κοινώς τους "εθισμένους σοκολατοφάγους" της παρέας μας. Κατάλληλο κέρασμα ενόψει εορτών, ταιριαστό με τα λικέρ και πρακτικό δωράκι σε αγαπημένα πρόσωπα. Σοκολατάκια με όλη τη σημασία της λέξεως!




Υλικά για 20-25 κομμάτια:
Για τη γέμιση
1/2 κεσεδάκι μαργαρίνη αλατισμένη
2 σφηνάκια γάλα
2 κουτ.σ. ζάχαρη άχνη
2 σφηνάκια μπράντι
1 κάψουλα εσάνς βανίλια
200 γρ. μπισκότα βουτύρου θρυμματισμένα σε σκόνη
1 κουτ.σ. κακάο άγλυκο καλής ποιότητας
100 γρ. κουβερτούρα σκούρα

Για την επικάλυψη:
100 γρ. κουβερτούρα υγείας
200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
1 κουτ.γλ. σπορέλαιο
φυστίκια Αιγίνης κοπανισμένα για το γαρνίρισμα



Εκτέλεση:
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη μαργαρίνη να λιώσει σε χαμηλή θερμοκρασία και έπειτα ενσωματώνουμε και τα 100γρ σκούρας κουβερτούρας να λιώσουν μαζί. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το γάλα, το κακάο, την άχνη, τη βανίλια και ταράζουμε να γίνει το μείγμα σοκολατένιο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και βάζουμε και το μπράντι. Τέλος αδειάζουμε και την σκόνη μπισκότων ανακατεύοντας καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ, σκεπάζουμε και βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη για 1 ώρα.
  • Ετοιμάζουμε την επικάλυψη: Σπάμε τις κουβερτούρες σε κομματάκια και τα λιώνουμε σε μπεν-μαρί ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Προς το τέλος βάζουμε και το σπορέλαιο στις λιωμένες πλέον σοκολάτες.
  • Με ένα κουταλάκι παίρνουμε μικρές δόσεις από το μείγμα της γέμισης και το πλάθουμε σε μπαλάκια με τα χέρια μας. Αμέσως τα ρίχνουμε ένα ένα μέσα στις λιωμένες σοκολάτες και τα στραγγίζουμε με 2 μικρά πιρουνάκια. Αραδιάζουμε τα σοκολατάκια μας σε λαμαρίνες στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί μαγειρικής αφήνοντας κενά μεταξύ τους, πασπαλίζουμε με το κοπανισμένα φυστίκια  και τα αφήνουμε να σταθεροποιηθούν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Έτοιμα!

Σημ. Εάν τα σοκολατάκια μας τα αφήσουμε τους χειμερινούς μήνες εκτός ψυγείου τότε το εσωτερικό τους θα μείνει μαλακό και κρεμώδες όπως ακριβώς φαίνονται στην  φωτογραφία είναι όμως καλό να καταναλώνονται εντός 2-3 ημερών. Εάν όμως επιλέξουμε τη διατήρησή τους στλ ψυγείο τότε εσωτερικά υφή τους θα γίνει συμπαγής και θα μοιάζει με καριόκα (σ' αυτή την περίπτωση τα σοκολατάκια μπορούν να καταναλωθούν για πολύ περισσότερo ). 



Καλή σας απόλαυση <3
Σας φιλώ
Μαριφάνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις