ΜΙΛΦΕΙΓ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ

ΜΙΛΦΕΙΓ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ
Όταν θέλω γλυκό με κρέμα πάντα ο νους μου πάει στο μιλφέιγ... Το ιδανικό επιδόρπιο μετά από ένα πλούσιο γεύμα, ο τέλειος σύντροφος δίπλα στον καφέ, το πιο ανάλαφρο κέρασμα σε μια γιορτή με κόσμο... Δοκιμάστε τη συνταγή μου με τα μικρά μυστικά και θα έχετε το τελειότερο μιλφέιγ που μένει αφράτο και ταυτόχρονα κρυτσανιστό για πάνω από 2 μέρες...Αν και δε θα χρειαστεί δηλαδή να περιμένει στο ψυγείο γιατί είμαι βέβαιη ότι θα φαγωθεί από την πρώτη κιόλας μέρα 😉

Τα υλικά μας για ένα μικρό και βαθύ πυρέξ
1 συσκευασία σφολιατίνια:
1 φάκελος κρέμα στιγμής για μιλφέιγ + το ανάλογο γάλα που αναγράφεται στη συσκευασία 
300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 
1 κάψουλα άρωμα βανίλια
1 κουτ.γλ. κονιάκ 
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:
  • Με ένα κοφτερό μαχαιράκι χωρίζουμε ένα ένα τα σφολιατίνια σε 2 μέρη. Όσα τρίμματα πέσουνε τα κρατάμε για γαρνιτούρα.
  • Χτυπάμε την κρέμα με το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σε άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το κονιάκ, τη βανίλια και 1 κόφτη κουταλια της σουπας άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Παίρνουμε την μισή ποσότητα από τη σαντιγί και την ενσωματώνουμε απαλά με σπάτουλα μέσα στην κρέμα που ετοιμάσαμε. Μ' αυτόν τον τρόπο αφρατεύει πολύ η κρέμα και το μιλφέιγ γίνεται καί πιο φουσκωτό αλλά και πιο γευστικό.
  • Στρώνουμε μια δόση από μισά σφολιατίνια το ένα δίπλα στο άλλο και προσεχτικά βάζουμε  μια στρώση κρέμας. Συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση σφολιατίνια και ύστερα άλλη μια δόση κρέμας. Συνεχίζουμε με οσα σφολιατίνια έμειναν και όση κρέμα μας απέμεινε.
  • Τέλος στρώνουμε και την υπόλοιπη σαντιγί με σπάτουλα.
  • Γαρνίρουμε με τα τρίμματα που κρατήσαμε και κοσκινίζουμε με άχνη ζάχαρη. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και παγώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρισμα (ιδανικά όλο το βραδυ). 

Tip: Μπορούμε να φτιάξουμε ένα τάπερ μιλφέιγ και να το φυλάξουμε στην κατάψυξη για 2 βδομάδες. Στην περίπτωση αυτή κι οταν πλησιαζει η μερα που θα το σερβίρουμε κατεβάζουμε το τάπερ στην συντήρηση και αφήνουμε να ξεπαγώσει σταδιακά. 

Καλή σας απόλαυση!!!!
Σας φιλώ γλυκά...
Μαριφάνη

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις