Κέικ λεμόνι με άνθος αραβοσίτου



Φίλοι μου καλοί είμαι πάλι εδώ για να σας δώσω μια συνταγή που μου ζητάτε συχνά...και ποια είναι αυτή? Μα μια συνταγή που θα μπορεί να περιέχει αδιάλυτο άνθος αραβοσίτου!!! Γι αυτό προτείνω την ασφαλέστερη λύση που είναι φυσικά συνταγή για κέικ...! Κι επειδή ξέρω ότι οι περισσότεροι λατρεύετε τα κέικ έτσι κι εγώ θα μοιραστώ μαζί σας την τελειότερη συνταγή για κέικ λεμόνι...τόσο αφράτο κι αρωματικό που δεν θα πιστεύετε πόσο εύκολα γίνεται. Δεν θα χρειαστείτε μίξερ γι' αυτό το εξαιρετικό κεκάκι καθώς η μέθοδος βασίζεται στο γνωστό πια "μεθοδικό αφράτο κέικ" που σας έχω δείξει κι έχετε απογειώσει!!! Ας περάσουμε όμως στο... επιδόρπιο!!!
Για μια κλασική φόρμα με τρύπα χρειάζονται:
1 φάκελος άνθος αραβοσίτου με γεύση λεμόνι (ΟΧΙ ΣΤΙΓΜΗΣ)
2 κεσεδάκια γιαούρτι με γεύση λεμόνι
4 μεσαία αυγά
1 νεροπότηρο ηλιέλαιο
1 1/2 νεροπότηρο ζάχαρη
1 φακελάκι βανιλίνη με λεμόνι και ζάχαρη
1 φακελάκι κλασική βανιλίνη
χυμός από 1 μεσαίο λεμόνι
ξύσμα από 1 μεσαίο λεμόνι ακέρωτο (ςτην ψιλή πλευρά του τρίφτη)
500 γρ. φαρίνα που φουσκώνει

Εκτέλεση:
  • Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα στέρεα υλικά (φαρίνα, άνθος αραβοσίτου, ζάχαρη, αρωματικά) και σε μια άλλη λεκάνη ανακατεύουμε με σύρμα τα υπόλοιπα υλικά εκτός του χυμού λεμόνι (ηλιέλαιο, γιαούρτι, αυγά).
  • Ρίχνουμε ταράζοντας λίγο λίγο μέσα στη λεκάνη με τα στερεά-σκόνες, τα υγρά υλικά ώσπου να ενωθούν πολύ καλά και στο τέλος ενσωματώνουμε και το χυμό λεμονιού ( το χυμό τον βάζουμε στο τέλος για να μην κόψει το μείγμα). Συνεχίζουμε το τάραγμα με το σύρμα έως ότου πετύχουμε υφή δεμένη χωρίς σβόλους. Εάν το τελικό μείγμα μένει ξηρό με σβόλους τότε το φέρνουμε στην επιθυμητή μορφή προσθέτοντας λίγο φρέσκο γάλα.
  • Βουτυροαλευρώνουμε καλά τη φόρμα μας και τινάζουμε την περιττή σκόνη.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς με αέρα, αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Χτυπάμε στον πάγκο 2 φορές τη φόρμα ώστε να πέσει καλά το μείγμα και να σπάσουν τυχόν φυσαλίδες αέρα μέσα σ' αυτό.
  • Ψήνουμε το κέικ μας με τις ίδιες ρυθμίσεις του φούρνου για 50 λεπτά ή έως ότου φουσκώσει καλά και πάρει χρώμα.
  • Μετά τα 45 λεπτά ψησίματος ελέγχουμε το εσωτερικό του κέικ με μια οδοντογλυφίδα κι αν τυχόν είμαι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο, διαφορετικά συνεχίζουμε ακόμα το ψήσιμο.
  • Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο και το ακουμπάμε αμέσως πάνω σε σχάρα μέχρι να κρυώσει καλά. Έπειτα το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα κι αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με άχνη.
Αυτό ηταν!
Καλή σας απόλαυση!!!!
Σας φιλώ απ' το νησί
Μαριφάνη







Σχόλια

  1. Υπάρχει γιαούρτι με γεύση λεμονι;αν δεν βρούμε βάζουμε σκετο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σας!!! Ναι υπάρχει γιαούρτι με λεμόνι και συνήθως είναι light. Μάλιστα ανάλογα με την εταιρεία μπορείτε να το βρείτε σε τριάδες. Αν πάλι δεν βρείτε μπορείτε να βάλετε απλό γιαούρτι light σε ίση αναλογία απλώς αυξάνοντας το ξύσμα λεμονιού σε διπλάσια ποσότητα και από την ψιλή πλευρά του τρίφτη. Καλή σας επιτυχία!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις