Γίνετε μέλος του blog μας

Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018

Ομελέτα με μπρόκολο


Για όσα παιδάκια -μικρά ή μεγάλα- ή ιδέα ενός γεύματος με μπρόκολο προκαλεί αποστροφή, τότε αυτή ή ομελέτα αποτελεί την τελειότερη και πιο νόστιμη ιδέα για να το απολαύσετε! Θρεπτική, υγιεινή, γευστικότατη και χορταστική είμαι σίγουρη ότι αφού τη δοκιμάσετε θα θέλετε...κι άλλο!!!




Τα υλικά που χρειαζόμαστε για 1 ατομική ομελέτα είναι τα εξής:
2  αυγά κατά προτίμηση βιολογικά
2 μπουκετάκια μπρόκολο
1 μικρό φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
4 κουτ.σ. γάλα εβαπορέ
2 κουτ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
2 πρέζες μοσχοκάρυδο τριμμένο
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
  • Πλένουμε το μπρόκολο και το βάζουμε να βράσει για 7-8 λεπτά. Αφού βράσει το στραγγίζουμε, το περνάμε λίγο από το τρεχούμενο νερό της βρύσης, αφήνουμε να στεγνώσει από την υγρασία του για 10 λεπτάκια και το κόβουμε σε επιμέρους μπουκιές.
  • Χτυπάμε σε ένα βαθύ πιάτο τα αυγά μαζί με το γάλα και τα καρυκεύματα.
  • Σε αντολλητικό τηγανάκι ρίχνουμε 2 κουτ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι να γυαλίσει. Τσιγαρίζουμε ελαφρά το μπρόκολο και αδειάζουμε μονομιάς το μείγμα αυγού να πάει παντου χωρίς να αφήσει κενά. Αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 4 λεπτά να γίνει και ρίχνουμε από την πάνω πλευρά το μισό τυρί σκόρπια να ενωθεί.
  • Αναποδογυρίζουμε την ομελέτα με τη βοήθεια ενός πιάτου και αφήνουμε 3 λεπτά ακόμη να γίνει κι από την άλλη πλευρά. 
  • Λίγο πριν σερβίρουμε την ομελέτα πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί από πάνω να λιώσει!

Σας φιλώ όλους
Μαριφάνη :*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας