Ρυζόγαλο με κορν φλάουρ

Ρυζόγαλο με κορν φλάουρ

Χαιρετώ όλους τους καλούς μου αναγνώστες! Άλλη μια παραδοσιακή συνταγή φτιάχτηκε από μένα για σας με όλο μου το μεράκι! Η πουτίγκα ρυζιού όπως θα λέγανε σε άλλες χώρες ή αλλιώς το δικό μας "ρυζόγαλο", το πλέον αγαπημένο και τρυφερό γλύκισμα που μεγαλώνει γενιές και γενιές μπορεί να φτιαχτεί εύκολα και κυρίως οικονομικά. Αποτελεί ιδανική λιχουδιά για όλες τις ώρες τις ημέρας, από το πρωί έως το βράδυ και μπορεί να το απολαύσει από το μικρότερο μέλος της οικογένειας μέχρι και το....μεγαλύτερο. Προσωπικά λατρεύω τα φυσικά αρώματα των εσπεριδοειδών γι' αυτό και ενίσχυσα την κλασική εκδοχή με κάποιες έξτρα πινελίτσες που μου έδωσαν ένα καταπληκτικό και γευστικό αποτέλεσμα! 
Το ρυζόγαλο για μένα είναι απόλυτα συνυφασμένο στο μυαλό μου με τα φθινοπωρινά απογεύματα των παιδικών μου χρόνων, όταν ακόμη "μίζερο" στο φαγητό παιδάκι καθώς ήμουν, ήταν η μόνη λιχουδιά που έτρωγα με λαχτάρα όταν η μαμά μου το ετοίμαζε στοργικά... 


Τα υλικά που θα χρειαστούμε για 4 ατομικά
 μπολ είναι τα εξής:
1 λίτρο γάλα φρέσκο
2/3 κούπας του τσαγιού ρύζι γλασέ πλυμένο και στεγνό 
2 κούπες νερό
1 φακελάκι βανιλέτα3
*3 κουτ.σ. ζάχαρη 
 1 1/2 γεμάτη κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ 
ξύσμα από 2 ακέρωτα μανταρίνια
ξύσμα από 1/2 ακέρωτο λεμόνι
κανέλα σε σκόνη για το γαρνίρισμα

*Για όποιον θέλει ρυζόγαλο λιγότερο γλυκό κατεβάζει τη δοσολογία της ζάχαρης στις 2 κουταλιές.

Εκτέλεση:
  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο να βράσει το νερό και ρίχνουμε το ρύζι. Αφήνουμε να σιγοβράσει το ρύζι ανακατεύοντας τακτικά έως ότου εξατμιστεί τελείως το νερό. Εάν το ρύζι δεν έχει βράσει ακόμη ικανοποιητικά τότε συμπληρώνουμε ακόμη 1/2 κούπα ΕΤΟΙΜΟ βρασμένο νερό και συνεχίζουμε το βρασμό μέχρι να σωθούν τα υγρά.
  • Έπειτα κρατάμε από το γάλα 200 ml και το αναμιγνύουμε με το κορν φλάουρ και τη 1 κουταλιά ζάχαρη να διαλυθούν καλά.
  • Στην κατσαρόλα με το ρύζι αδειάζουμε το υπόλοιπο γάλα, τη βανίλια και την υπόλοιπη ζάχαρη ανακατεύοντας σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ζεσταθεί το μείγμα.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το μείγμα κορν φλάουρ να ενσωματωθεί καλά κι αφού πάρουν μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά ταράζοντας συνεχόμενα με τον αυγοδαρτη για να μην μας "πιάσει" το γάλα ή το ρύζι και καούν.
  • Μόλις το μείγμα αρχίσει και πυκνώνει προσθέτουμε και τα ξύσματα ανακατεύοντας.
  • Ισομοιράζουμε στα μπολ το μείγμα και πασπαλίζουμε με την κανέλα. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου ξεσκέπαστα να κρυώσουν κι έπειτα βάζουμε στο ψυγείο (εάν δεν έχουν φαγωθεί μέχρι τότε!).
  • Θεωρώ ότι η ιδανική θερμοκρασία για να απολαύσουμε το ρυζόγαλό μας είναι όταν έχει γίνει χλιαρό διότι εξωτερικά έχει αποκτήσει στερεή μορφή αλλά όσο το "κουταλάκι" μας σκαλίζει το μπολ το ρύζι είναι ακόμη αφράτο και η γεύση γαλατένια. Αυτό όμως κρίνεται από τα γούστα του καθένα, καθώς σε κάποιους αρέσει το ρυζόγαλο όσο ακόμη είναι ζεστό ή όταν κρυώσει τελείως και γίνει συμπαγές στο ψυγείο.Τα αρώματα σε τέτοιου είδους βραστά γλυκά αναδεικνύονται όσο ακόμη είναι χλιαρά και απελευθερώνονται οι εσάνς από τα ξύσματα των εσπεριδοειδών (εάν έχουμε προσθέσει).

Ελπίζω να σας αρέσει κι αυτή μου η συνταγή!
 
Καλή σας απόλαυση <3

Γίνετε μέλος της  facebook ομάδας μας και fan κοινό στη facebook σελίδα μας!

Σας φιλώ <3
Μαριφάνη



 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις