Γίνετε μέλος του blog μας

Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

Σοκολατίνα


Για όσους αρνούνται να αποχωριστούν τη σοκολάτα ακόμη και μες στο κατακαλόκαιρο! Σοκολατίνα για τους chocolovers, ανάλαφρη και ισορροπημένη σε γεύση και σύσταση! Καθόλου βαριά, καθόλου λιγωτική και καθόλου δύσκολη! Στο τσακ μπαμ, χωρίς παντεσπάνι, χωρίς κόπο και...γενικά τρεξίματα!

Η δοσολογία που σας δίνω είναι για ένα μέτριο ταψί και μας δίνει 9 χορταστικά και δροσερά κομμάτια!


Υλικά:
 Για τη βάση:
10  μακρόστενα ατομικά σοκολατένια κεκάκια 
γεμιστά με κρέμα κακάο (τύπου 7 days)

Για το σιρόπι:
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερό
1 σφηνάκι κονιάκ

Για την κρέμα σοκολάτας:
1 φάκελος σκόνη κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση σοκολάτα
σοκολατούχο γάλα σε αντικατάσταση με
 το γάλα που συνιστούν οι οδηγίες πάνω 
στη συσκευασία της κρέμας ζαχ/κής

Για τη γκανάζ
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα υγείας
150 ml γάλα φρέσκο 
2 κουτ.σ. κοφτές μέλι
Για το γαρνίρισμα:
κερασάκια ζαχαρόπηκτα/γλυκό κουταλιού/τρούφα/ινδοκάρυδο ή 
ό,τι άλλο μας αρέσει

Εκτέλεση:
  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι να βράσουν η ζάχαρη με το νερό για 3 λεπτάκια και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Αφού κρυώσει ρίχνουμε μέσα το ποτό.
  • Παίρνουμε ένα ένα τα κεκάκια και με προσοχή τα ανοίγουμε στη μέση ώστε να προκύψουν 2 λεπτότερα επιμέρους κομμάτια.
  • Φτιάχνουμε μια στρώση με τη μισή δόση των κομμένων κέικ μέσα στο ταψάκι μας χωρίς να μείνουν κενά. Ραντίζουμε απαλά με το μισό σιρόπι μας να τραβήξουν αλλά όχι να λιώσουν. Αφήνουμε κι αυτά στην άκρη.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τη σκόνη για την κρέμα μαζί με το ανάλογο σοκολατούχο γάλα να αφρατέψει και να γίνει λεία. Με λίγη μεμβράνη σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.
  • Σε χωριστό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε μέσα ψιλοκομμένη την κουβερτούρα ανακατεύοντας σε χαμηλή θερμοκρασία να λιώσει και να γίνει λείο μείγμα μαζί με το γάλα. Εάν μας φαίνεται πολύ πηχτή η γκανάζ προσθέτουμε ακόμη 100 ml γάλα και συνεχίζουμε να ταράζουμε το μείγμα με ξύλινη κουτάλα και πάντα σε χαμηλή φωτιά. Αποσύρουμε και προσθέτουμε στο σοκολατένιο μείγμα και το μέλι το οποίο θα λειτουργήσει τόσο ως γλυκαντική ουσία αλλά και ως φυσικό "λούστρο" στη γκανάζ μας. Περιμένουμε να πέσει η θερμοκρασία της ταράζοντας την κατά διαστήματα για να μη μας πήξει.
  • Συναρμολόγηση: 
  • Πάνω από τη βάση των κέικ μας στρώνουμε τη μισή δόση κρέμας ζαχαροπλαστικής ομοιόμορφα με σπάτουλα κι έπειτα από πάνω στρώνουμε τα υπόλοιπα κομμάτια κέικ. Τα ραντίζουμε κι αυτά με το υπόλοιπο σιρόπι μας και συνεχίζουμε στρώνοντας από πάνω και ομοιόμορφα την υπόλοιπη κρέμα. Εάν θέλουμε κρατάμε 2-3 κουταλιές από το μείγμα και στο τέλος κάνουμε σοκολατένιες ροζέτες για διακόσμηση. 
  • Αδειάζουμε στην επιφάνεια απαλά κουταλιά-κουταλιά τη σοκολατένια γκανάζ και τη σπρώχνουμε με καθαρή σπάτουλα να πάει παντού. Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να σταθεί το γλυκό μας κι έπειτα το βγάζουμε, το χαράσσουμε σε νοητά κομμάτια και το διακοσμούμε ανάλογα με τα γούστο μας είτε με ροζέτες σοκολάτας (εάν κρατήσαμε από πριν μείγμα), είτε  με τρούφα, είτε με κερασάκια.
  • Επανατοποθετούμε τη σοκολατίνα μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες πριν το σερβίσιμα, ιδανικά την ετοιμάζουμε από το προηγούμενο βράδυ!

Σας εύχομαι να την καταευχαριστηθείτε!
Σας φιλώ πολύ πολύ γλυκά :*
Μαριφάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας