Γίνετε μέλος του blog μας

Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017

Γρανίτα καρπούζι


Κατά γενική ομολογία το καρπούζι είναι το πιο δημοφιλές φρούτο του καλοκαιριού απ' όλες τις ηλικίες. Είναι δροσερό και ξεδιψαστικό χώρια το γεγονός ότι παρέχει στον οργανισμό εξαιρετικά ευεργετικές ιδιότητες. 
Προχθές διάλεξε το χέρι μου στη λαϊκή ένα καρπουζάκι όνειρο, γλυκό και γευστικότατο! Ναι, φήμες λένε ότι αν σε κάτι έχω τρομερή τύχη είναι στο να μου "πέφτει" πάντα καρπούζι νόστιμο... Κάτι είναι κι αυτό...
Τεμάχισα λοιπόν σε κομμάτια, τα σκέπασα και τα άφησα στο ψυγείο ώστε να μπορώ να έχω άμεση πρόσβαση σ' αυτό.. Και τώρα ξεκίνησαν οι πειραματισμοί. Για αρχή, γρανίτα καρπούζι! Υπέροχη και δροσερή, χωρίς προσθήκη ζάχαρης και πανεύκολη στην παρασκευή αφού γίνεται στη στιγμή!



Τα υλικά μας λοιπόν για 1 μεγάλο ποτήρι:

100 γρ.  καθαρή σάρκα καρπουζιού (χωρίς τους σπόρους φυσικά)
2 κουτ.γλ. χυμός lime (διαφορετικά λεμονιού εάν δεν βρίσκετε lime)
1 κουτ.γλ. μέλι (εάν το καρπούζι δεν είναι καθόλου γλυκό τότε αυξήστε την ποσότητα σε 1 κουτ.σ.)
7 παγάκια 


Εκτέλεση:
Πολτοποιούμε τη σάρκα καρπουζιού στο multi να γίνει νερουλός πουρές, προσθέτουμε το χυμό lime και το μέλι και συνεχίζουμε λίγο το χτύπημα να ενωθούν.
Τέλος προσθέτουμε και τα παγάκια και τα αλέθουμε κι αυτά μαζί με το μείγμα να γίνει η υφή τους πολύ ψιλοκομμένη.
Σερβίρουμε τη γρανίτα μας σε ποτήρι που έχουμε παγώσει στην κατάψυξη. Εάν το μείγμα κατά το σερβίρισμα φαίνεται

Τη δροσιά της να'χετε!!!

Σας φιλώ 
Μαριφάνη :*



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας