Γιαουρτόπιτα με υποβρύχιο και γλυκό βύσσινο


Καλώς ήλθατε πίσω στο blog μου!!!

Σήμερα σας έχω ένα γλυκό νόστιμο και αφράτο, με αρώματα γεμάτο αλλά και retro! Ένα πάντρεμα αγαπημένων υλικών που δένουν άψογα μεταξύ τους και που συνθέτουν ένα γυαλιστερό και ευπαρουσίαστο γλύκισμα!!! Retro γλυκά για πάντα!!!

Τα υλικά που θα σας δώσω μη σας φανούν λίγα, η δόση είναι για ένα μικρό ταψάκι!!!


Τι θα χρειαστούμε:

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1 μεγάλο αυγό
6 κουτ.σ. σπορέλαιο
1/3 φλιτζ.τσ. γάλα 
2/3 φλιτζ.τσ. ζάχαρη
1 κάψουλα άρωμα βανίλια
ξύσμα από 1 μικρό ακέρωτο λεμόνι
1/2 φακελάκι baking powder 
250 γρ. περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
γλυκό κουταλιού βύσσινο (6-7 βυσσινάκια στραγγισμένα απ' το σιρόπι)

Για το σιρόπι:
1/2 φλιτζ.τσ. νερό
1/2φλιτζ.τσ. ζάχαρη
1 μικρή φλουδίτσα λεμονιού

Για το γλασάρισμα:
*2 κουτ.σ. υποβρύχιο με γεύση φράουλα
γλυκό κουταλιού βύσσινο + λίγο απ' το σιρόπι τους 
για τη διακόσμηση

*Προμηθεύτηκα χειροποίητο υποβρύχιο με γεύση φράουλα από ζαχαροπλαστείο, εάν δεν βρείτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κλασικό υποβρύχιο με γεύση βανίλια ή μαστίχα.

Εκτέλεση:
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων.
  • Βάζουμε να βράσουν τα υλικά του σιροπιού για 3 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε με το σύρμα το γιαούρτι μαζί με το αυγό, το λάδι, τη ζάχαρη, το γάλα, τα αρωματικά, το baking και τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε ένα χυλό όχι πολύ νερουλό αλλά ούτε και σφιχτό (ενδεχομένως η ποσότητα αλευριού να διαφέρει ελάχιστα κατά 50 gr λιγότερο ή περισσότερο απ' αυτή που αναφέρω στη λίστα με τα υλικά).
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μικρό ταψάκι περασμένο με λάδι και βυθίζουμε διάσπαρτα μερικά βυσσινάκια απ' το γλυκό βύσσινο. Ψήνουμε το γλυκό για 25 λεπτά ή έως ότου στερεοποιηθεί η ζύμη και κάνει ρωγμές στο κέντρο της. Αφού ροδίσει βγάζουμε από το φούρνο, τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία την επιφάνεια του γλυκού και το σιροπιάζουμε. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και να τραβήξει το σιρόπι του.
  • Σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία στο μάτι της κουζίνας βάζουμε το υποβρύχιο μέσα σε ένα μικρό κατσαρολάκι και το αφήνουμε να μαλακώσει ανακατεύοντας διαρκώς με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει γλάσο.
  • Με ένα πιρούνι παίρνουμε ποσότητες από το γλάσο και κάνουμε σχέδια στην επιφάνεια του κρύου γλυκού μας. Ομοίως κάνουμε και με το σιρόπι απ' το βύσσινο.
  • Διακοσμούμε με μικρά βυσσινάκια και αφήνουμε τα σταθεροποιηθούν τα υλικά!
Καλή σας απόλαυση 
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη <3

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις