Γίνετε μέλος του blog μας

Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

Καριόκες με μούσλι


Γεια σας φίλοι μου καλοί και αγαπημένοι!

Σας ετοίμασα εύκολες και γευστικές καριόκες! Τα υλικά τους πολύ απλά και πρακτικά, χωρίς κόπο, χωρίς απρόοπτα και με σίγουρο αποτέλεσμα! Σκέφτηκα ότι θα έδινε ενδιαφέρουσα υφή στο μείγμα εάν αντί σκέτων καρυδιών έβαζα mix ξηρών καρπών μαζί με δημητριακά ή αλλιώς έτοιμο musli!!! Έτσι κι έγινε! Και οι καριόκες μου γίναν τραγανές και σοκολατένιες χωρίς να γίνουν καθόλου κουραστικές στο φάγωμα!!! Σκέτη απόλαυση! Σας τις συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!



Υλικά για 45 κομμάτια περίπου:
*1 κιλό έτοιμο κέικ σοκολάτας
1 μικρό βάζο πραλίνα φουντουκιού υγείας
300 γρ. musli ξηρών καρπών και δημητριακών
2 σφηνάκια κονιάκ
2/3 φλιτζ.τσ. ζάχαρη
2/3 φλιτζ.τσ. νερό
ξύσμα από 1 μικρό πορτοκάλι
500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρτα γάλακτος

Εκτέλεση:
  • Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη σε ένα μπρίκι για 3 λεπτά και αφήνουμε να χλιάνει. 
  • Σε μια λεκάνη θρυμματίζουμε εντελώς το κέικ να γίνει ψίχουλα και προσθέτουμε την πραλίνα ζυμώνοντας να ενσωματωθεί. 
  • Συνεχίζουμε με το σιρόπι, το κονιάκ, το ξύσμα και τέλος το musli ζυμώνοντας μέχρι να ενσωματωθεί καλά το ένα υλικό μέσα στο άλλο.
  • Χωρίζουμε το μείγμα σε 3 ίσα μέρη και τα μοιράζουμε πάνω σε αντικολλητικά χαρτιά.
  • Πλάθουμε κάθε κομμάτι ζύμης με το χέρι σε μπαστούνι και  τυλίγουμε σφιχτά με το χαρτί να γίνει κύλινδρος. Παγώνουμε στην κατάψυξη για 4 ώρες κι έπειτα κόβουμε προσεκτικά σε χοντρές ροδέλες.
  • Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί και βουτάμε ένα ένα τα κομμάτια στη σοκολάτα.
  • Αραδιάζουμε πάνω σε αντικολλητικά χαρτιά και αφήνουμε να σταθούν.
  • Εάν θέλουμε μετά τη στερεοποίηση της σοκολάτας, τυλίγουμε κάθε καριόκα σε αλουμινόχαρτο και διατηρούμε στο ψυγείο...για ώρες ανάγκης!!! 

*Εναλλακτικά αξιοποιούμε σπιτικό κέικ που μας έχει περισσέψει!

Καλή σας απόλαυση!!!
Τα φιλιά μου, Μαριφάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας