Γίνετε μέλος του blog μας

Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Σοκολατόπιτα τούρτα εκτός ψυγείου


Εδώ είμαι πάλι! Αυτή τη φορά με μια σοκολατόπιτα διαμορφωμένη κατ' αυτόν τον τρόπο ώστε να μιάζει με τούρτα γεννεθλίων. Μετά τη μετακόμιση η μόνη μου εκρεμμότητα είναι να συνδεθεί το ψυγείο μου (όσοι το έχετε βιώσει καταλαβαίνετε) οπότε η καθημερινότητα ακόμη είναι μια μικρή περιπέτεια χωρίς αυτό. Έτσι και δω, έπρεπε να ετοιμάσω ένα γλυκό που να μην χρειάζεται συντήρηση εντός ψυγείου...Και πάλι ως δια μαγείας βρέθηκε η λύση και σ' αυτή τη δοκιμασία! Η τούρτα αυτή είναι μια πανεύκολη σοκολατόπιτα η οποία χωρίστηκε σε δύο μέρη, γέμισε με μπόλικη πραλίνα και γκοφρέτες και επικαλύφθηκε με πλούσιο γλάσσο από πραλίνα υγείας και γλασσέ πορτοκαλάκια. Ας περάσουμε όμως στη συνταγή μας!



Υλικά για ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι (5 ατόμων)

Για το παντεσπάνι:
2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
2 κουτ.σ. γάλα
2 κουτ.σ. πραλίνα φουντουκιού
ξύσμα από 1 μικρό πορτοκάλι
200 γρ. περίπου αλεύρι που φουσκώνει

Για το σιρόπι:
1/2 φλιτζ.τσ. ζάχαρη
1/2 φλιτζ.τσ. νερό
4 ροδέλες πορτοκαλιού
1 κουτ.σ. κονιάκ

Για τη γέμιση:
3 κουτ.σ. πραλίνα φουντουκιού υγείας
γκοφρετάκια σοκολάτας ψιλοκομμένα

Για το γλάσσο:
2 κουτ.σ. πραλίνα φουντουκιού
1 κουτ.σ.μέλι
2 κουτ.σ. γάλα

Εκτέλεση:
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα υλικά του κέικ να πάρουν ενιαία σοκολατένια σύσταση,  αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ελαφρά λαδωμένο με σπορέλαιο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων για 25 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα (ελέγχουμε μια οδοντογλυφίδα το κέντρο του κέικ). Αφου ψηθεί το βγάζουμε απ' το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  • Στο μεταξύ βάζουμε να βράσουν σε ένα κατσαρολάκι η ζάχαρη με το νερό και τις φέτες πορτοκαλιού για 3-4 λεπτά. Έπειτα αφαιρούμε τα πορτοκαλάκια σε αντικολλητικό χαρτί τα βάζουμε στο ζεστό φούρνο για 10' λεπτά να καραμελώσουν ελαφρώς. Στο σιρόπι ανακατεύουμε το κονιάκ.
  • Χωρίζουμε το κέικ σε δύο ίσα μέρη. Βάζουμε σε πιατέλα το ένα κομμάτι παντεσπάνι και ραντίζουμε με το σιρόπι. Αλείφουμε την πραλίνα υγείαςτης γέμισης και σκορπάμε παντού τα γκοφρετάκια. Σκεπάζουμε με το δεύτερο κομμάτι παντεσπάνι, τρυπάμε λίγο την επιφάνεια με ένα πιρούνι και ραντίζουμε ξανά με το σιρόπι (να εισχωρλησει απ' τις τρυπούλες).
  • Για το γλάσσο: Ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία την πραλίνα μαζί με το μέλι και το γάλα να γίνουν λεία και με αυτό καλύπτουμε την επιφάνεια του γλυκού και λίγο τα πλαΪνά.
  • Στολίζουμε τις γλασαρισμένες φέτες πορτοκαλιού και με ό,τι άλλο μας αρέσει. Εγώ έτριψα λίγη σοκολάτα και στόλισα με γκοφρετάκια γύρω γύρω. Αφού σταθεροποιηθεί το γλάσσο, φυλάμε σε τουρτιέρα το γλυκό μας μέχρι να το κόψουμε για να μην ξεραθεί!

Καλή σας επιτυχία!!!
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας