Γίνετε μέλος του blog μας

Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Τυροπιτάκια χωρίς αλεύρι με φρυγανιά


Κι όμως υπάρχουν! Όταν έχεις διάθεση για τυροπιτάκι αλλά δεν έχεις πάλι αλεύρι....τυχαία όμως σου βρίσκονται φρυγανιές....τότε βάζεις όλη σου την τέχνη και μαζί με την τύχη πετυχαίνεις απίστευτα αφράτα τυροπιτάκια που κανείς δεν καταλαβαίνει το "ένοχο" μυστικό τους!!!!




Υλικά για ένα σχεδόν 25 μικρά κομμάτια:

1 μονή συσκευασία φρυγανιές περασμένες στο μούλτι (σκόνη)
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1/2 κεσεδάκι (απ' το γιαούρτι) σπορέλαιο
2 κουτ.σ. cottage cheese
1 μικρό αυγό χτυπημένο
200 γρ. φέτα σκληρή ή λευκό τυρί θρυμματισμένα
4-5 κλαράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 φακελάκι  baking powder
1/2 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
αλάτι-πιπέρι
Για την επάλειψη:
κρόκος αυγού μαζί με 1 κουτ.γλ. γάλα
μαυροσούσαμο/απλό σουσάμι


Εκτέλεση:
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σπορέλαιο και το cottage.
  • Προσθέτουμε το τυρί, το μαΪντανό, το μπέικιν, το αυγό και τα καρυκεύματα.
  • Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά την τριμμένη φρυγανιά και μόλις το μείγμα αρχίζει και στέκεται συνεχίζουμε με ζύμωμα. Εάν το μείγμα παραμένει νωπό τότε προσθέτουμε ακόμη λίγη τριμμένη φρυγανιά (γι' αυτό καλό είναι τα έχουμε "μπαλαντέρ" επιπλέον φρυγανιές τριμμένες).
  • Πλάθουμε μπαλίτσες και ελαφρά τις πιέζουμε στο κέντρο τους. Τις αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τις αλείφουμε με το γάλα και το αυγό. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με το μαυροσούσαμο ή το σουσάμι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180΄βαθμούς του αέρα για 20-30 λεπτά ή έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα (ελέγχουμε το κάτω μέρος τους γιατί αν έχει πάρει καφετί χρώμα σημαίνει ότι είναι έτοιμα).
  • Αποτέλεσμα??? Απίστευα αφράτα και γευστικά τυροπιτάκια πολύ εύκολα και νόστιμα!!!

Καλή σας επιτυχία!!!
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας