Κρουασάν κουρού


Χαιρετώ όλους τους καλούς μου αναγνώστες!
Σήμερα σας παραθέτω τη δική μου συνταγή express για κρουασάν με ζύμη κουρού πολύ τραγανά για να συνοδεύσετε το πρωινό σας ή ακόμη να τα γεμίσετε με τα υλικά της αρεσκείας σας! Με αυτό το ζυμάρι μπορείτε να φτιάξετε πιτάκια με λουκάνικο, να τα γεμίσετε με φέτα, με μαρμελάδα, με σοκολάτα ή ακόμη και να τα αλείψετε με φρέσκα αλείμματα τυριού που ταιριάζει γάντι!



Υλικά:
1 φλιτζ.τσ. σπορέλαιο
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 φλιτζ.τσ. γάλα φρέσκο
2 πρέζες αλάτι
1/2 κουτ.γλ. ζάχαρη
αλεύρι up (που φουσκώνει) όσο σηκώσει, σχεδόν 650-700 γρ.
κρόκος αυγού και γάλα για την επάλειψη
σουσάμι ή μαυροκούκι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  • Ανακατεύουμε το σπορέλαιο με το γάλα, το αλάτι και τη ζάχαρη κι έπειτα ρίχνουμε το γιαούρτι χτυπώντας τα καλά με σύρμα ή μίξερ να γίνουν κρέμα.Τέλος προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να προκύψει μια μαλακή ζύμη που θα ξεκολλάει απ' τα χέρια. Τη σκεπάζουμε με πετσέτα και τη βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για 30' λεπτά.
  • Σχηματίζουμε με τη ζύμη ένα χοντρό παστούνι και το κόβουμε σε 3 ίσα μέρη. Τα μαζεύουμε σε 3 μπάλες και κάθε μία την ανοίγουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί στον πάγκο με τον πλάστη μας σε στρογγυλό σχήμα όχι πολύ λεπτό.
  • Χαράσσουμε ακτινωτά κάθε δίσκο ζύμης προκειμένου να σχηματιστούν τρίγωνα.
  • Τώρα επιλέγουμε εάν θα τα αφήσουμε σκέτα ή με γέμιση. Εάν αποφασίσουμε ότι τα θέλουμε σκέτα απλά τα στρίβουμε σε σχήμα κρουασάν... έτσι αφού κρυώσουν μπορούμε να τα απολαύσουμε συνοδεύοντας το πρωινό μας αντί ψωμιού ή κριτσινιών. Επίσης μπορούν να ανοιχτούν και να γεμίσουν με τυρί, αλλαντικά ή ό,τι άλλο μας αρέσει. Προσωπικά μου αρέσουν πολύ με τυρί κρέμα με γεύση σολωμό ή με σαλάμι.
  • Στην περίπτωση που τα θέλουμε γεμιστά, μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε μικρά λουκάνικα κοκτέιλ, γέμιση φέτας, κασεριού, σφιχτής μαρμελάδας και πραλίνας φουντουκιού8. Προσέχουμε την ρευστότητα των υλικών μας διότι εάν στο ψήσιμο βγουν έξω απ' τη ζύμη υπάρχει ο κίνδυνος να καούν.
  • Σε κάθε περίπτωση, αλείφουμε εξωτερικά με το μείγμα αυγού και αν θέλουμε πασπαλίζουμε το σουσάμι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς για 30'λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα κρουασάν μας. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα ανοίξουμε για γέμισμα!!!




Καλή σας απόλαυση!

Σας φιλώ :*
Μαριφάνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις