Γίνετε μέλος του blog μας

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

Κρουασάν σοκομπανάνα


Καταπληκτικό άλειμμα μαρμελάδας σοκο-μπανάνας για να βάλλετε μέσα σε κρουασάν, κρέπες, ντόνατς και ό.τι άλλο φανταστείτε! Φανταστείτε το ας πούμε μέσα σε ένα αφράτο εκλαίρ!! 
Εγώ επέλεξα να γεμίσω κρουασάν βουτύρου και ταίριαξε άψογα! Μια ακόμη σύμπραξη μπανάνας με σοκολάτα που ξετρελαίνει!!!



Υλικά για 1 βάζο μαρμελάδα:
3 μπανάνες κομμένες σε χοντρές ροδέλες
1 φλιτζ.τσ. ζάχαρη κρυσταλλική
2/3 φλιτζ.τσ. νερό
100γρ. σοκολάτα υγείας ψιλοκομμένη
χυμός 1/2 λεμονιού

Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη μαζί με το νερό ίσα ίσα να λιώσει σε μέτρια θερμοκρασία και έπειτα βάζουμε και τις ροδέλες μπανάνας. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα με ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνουν οι μπανάνες πολύ μικρά κομματάκια. Σ'αυτό το σημείο ρίχνουμε και το λεμόνι.
  • Αφού το μείγμα αρχίσει και δένει ρίχνουμε την σοκολάτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα να λιώσει και να γίνει σοκολατένιο το μείγμα!
  • Γεμίζουμε το βάζο μας (αποστειρωμένο) με την καυτή μαρμελάδα, κουμπώνουμε και γυρίζουμε ανάποδα να κρυώσει. Μετά το άνοιγμα διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι 2 βδομάδες (εάν προλάβει και μείνει!).



Καλή σας επιτυχία!
Σας φιλώ γλυκά :*



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας