Mac and cheese


Καλώς ήλθατε πίσω στο blog μου!
Χθες, σε μια κρίση βραδινής πείνας μου μπήκε ο πειρασμός να δοκιμάσω για πρώτη φορά να φτιάξω τα λεγόμενα "mac and cheese" ένα αγαπημένο φαγητό των αμερικανών πολύ δημοφιλές σε όλες τις ηλικίες. Στην απλούστερη εκδοχή του πιάτου, πρόκειται για μικρά ζυμαρικά βρασμένα σε γάλα και ανακατεμμένα με τυριά που λιώνουν. Κάνοντας μερικές δικές μου προσαρμογές το "έφερα" στα μέτρα μου και ομολογώ ότι είναι απ'τα καλύτερα και εύκολα φαγάκια για τις κρύες μέρες του χειμώνα και φυσικά ιδανικό για μικρά παιδιά!



Υλικά (για 2 μερίδες)
1/2 πάκετο μακαρονάκι 
750 ml γάλα
250 ml νερό
1 κουτ.σ. γεμάτη αλεύρι απλό ή κορνφλάουρ
1 κουτ.σ. μαργαρίνη
1 φλιτζ.τσ. κίτρινο τυρί τριμμένο
3 κουτ.σ. πεκορίνο τριμμένο
πάπρικα καπνιστή τριμμένη
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:
Βάζουμε το γάλα και το νερό μαζί με λίγο αλάτι σε μια μεσαία κατσαρόλα να πάρουν μια βράση ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Ρίχνουμε το αλεύρι ή το κορνφλάουρ να διαλυθεί με τη βοήθεια σύρματος κι έπειτα ρίχνουμε τα ζυμαρικά να πάρουν 2 βράσεις. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στη μεσαία σκάλα και αφήνουμε να μαγειρευτούν ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Όταν τα ζυμαρικά κοντεύουν να βράσουν και σωθούν τα περίσσια υγρά βάζουμε το βιτάμ και τα τυριά να δέσουν με τα υπόλοιπα υλικά. Εάν μας αρέσει ρίχνουμε 2 τσιμπιές πιπέρι. Καθ'όλη τη διαδικασία δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε!
Αφού η σάλτσα πήξει και δέσουν τα υλικά μεταξύ τους σερβίρουμε χωρίς φυσικά να σουρώσουμε.
Γαρνίρουμε με την καπνιστή πάπρικα και σερβίρουμε ζεστά!!!


Πανεύκολο!

Καλή σας όρεξη!!!!
Μαριφάνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις