Παιδική πίτα με ζαχαρόπαστα μαργαρίνης




Για ένα μικρό φιλαράκι μου (ετών 4) που γιόρταζε χθες σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραία ιδέα  να του φτιάξω ένα παιδικό κέικ κακάο γεμιστό με δημητριακά και μαρμελάδα! Όπως επίσης θα ήταν ακόμη πιο ωραίο εάν το καλύψω με την εύκολη ζαχαρόπαστα που είχα φτιάξει για τη βασιλόπιτα -συνταγή εδώ--> ΕΥΚΟΛΗ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗΣ. Με μερικές τροποποιήσης αλλά με λίγο κόπο έφτιαξα ένα κέικ σαν πίτα γεμιστό απλό και χαρωπό!




Τα υλικά που χρησιμοποίησα:
Για την πίτα
200 γρ. μαργαρίνη
2 αυγά χωρισμένα (τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα)
3 κουτ.σ. μέλι
1 ποτήρι γάλα φρέσκο
1/2 ποτήρι φρέσκος χυμός πορτοκάλι
2 κουτ.σ. κακάο παιδικό
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
1 κάψουλα άρωμα βανίλια
 αλεύρι up όσο σηκώσει (σχεδόν 400 γρ.)

Για τη γέμιση
μαρμελάδα βερύκοκο
κανέλα σε σκόνη στη μύτη του κουταλιού
παιδικά δημητριακά σοκολάτας

Για την εύκολη ζαχαρόπαστα
2 γεμάτες κουτ.σ. μαργαρίνη
2 κουτ.σ. χυμός λεμονιού
1 κάψουλα άρωμα βανίλια
ζάχαρη άχνη όση σηκώσει ( 500 γρ +-)
χρώματα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση:
  • Ξεκινάμε με την πίτα: Χτυπάμε τη μαργαρίνη να αφρατέψει και προσθέτουμε το μέλι, τους κρόκους και διαδοχικά τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα ασπράδια. Αφού προσθέσουμε και το αλεύρι και το μείγμα μας αποκτήσει την πυκνότητα των κλασικών κέικ (αν μας πέσει παραπάνω αλεύρι και σφίξει πολύ τότε το αραιώνουμε με μια μικρή ποσότητα επιπλέον γάλακτος), βάζουμε την μαρέγκα και την ενσωματώνουμε απαλά με σπάτουλα με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Περνάμε παντού με μαργαρίνη ένα στρογγυλό ταψί μικρής διάστασης και πασπαλίζουμε με κακάο. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων για 3/4 της ώρας ή έως ότου φουσκώσει το κέικ και σταθεροποιηθεί το εσωτερικό του. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  • Για τη ζαχαρόπαστα: Σε μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία τη μαργαρίνη μαζί με 2 κουτ.σ.από την.άχνη ανακατεύοντας καλά. Προσθέτουμε το λεμόνι και τη βανίλια.  Αποσύρουμε το κατσαρολάκι απ'τη φωτιά και σταδιακά ρίχνουμε την υπόλοιπη άχνη ανακατεύοντας στην αρχή με κουτάλι κι έπειτα με τα χέρια μας ζυμώνοντας και προσθέτοντας κάθε τόσο μικρές ποσότητες άχνης έως ότου πάρουμε μια ενιαία βουτυράτη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Σχηματίζουμε μπάλα,  τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί μέχρι να τη χρειαστούμε.
  • Χωρίζουμε το κρύο κέικ σε 2 ίσους δίσκους προσεχτικά. Απλώνουμε μερικές κουταλιές μαρμελάδας, πασπαλίζουμε την κανέλλα και σκορπάμε τα δημητριακά. Σκεπάζουμε από πάνω με τον άλλο δίσκο κέικ.
  • Για τη συναρμολόγηση:
  • Στην περίπτωση που θέλουμε να φτιάξουμε χρωματιστά σχέδια, κόβουμε μερικά κομματάκια απ' τη ζαχαρόπαστα, βάζουμε μερικές σταγόνες χρώματος και δουλεύουμε με τα χέρια. Χρησιμοποιούμε κουπ-πατ σε σχήματα που μας αρέσουν. Για την κάλυψη της πίτας, κόβουμε 2 ίσα κομμάτια αντικολλητικού χαρτιού, τοποθετούμε την υπόλοιπη ζαχαρόπαστα ανάμεσα και ανοίγουμε με  πλάστη σε διάμετρο που να "αγκαλιάζει" ομοιόμορφα το γλυκό. Με μεγάλη προσοχή μεταφέρουμε τη ζαχαρόπαστα με τα χαρτιά πάνω απ'το κέικ και τα αφαιρούμε στρώνοντας παράλληλα με ένα επίπεδο αντικείμενο. Αφού καλυφθεί η πίτα παντού κόβουμε τα κομμάτια που περισσεύουν και κολλάμε τα σχέδια που φτιάξαμε πιέζοντας ελαφρά. Φυλάμε την πίτα σε τουρτιέρα ή σε κουτί που να κλείνει καλά!!!

Καλή σας επιτυχία!!!
Σας φιλώ:*
Μαριφάνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις