Γίνετε μέλος του blog μας

Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016

Τούρτα κορμός

Γεια σας φίλοι μου! Στην τελευταία συνταγή του χρόνου θα σας δείξω πως μπορείτε να φτιάξετε μια τούρτα που να μιάζει με κορμός αλλά χωρίς παίδεμα! 
Αυτό το γλυκό επέλεξα να φτιάξω κι εγώ για το αποψινό πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν...λόγω έλλειψης χρόνου όμως δεν είχα την ευχέρεια  να καθίσω να φτιάξω χωριστά παντεσπάνια, να τα στριφογυρίσω να πάρουν σχήμα και ό.τι άλλο απαιτεί η κλασική συνταγή τούρταα κορμού. Κι επειδή σε όλες τις λιχουδιές πρώτα χορταίνει το μάτι, ιδού τι έκανα (και μάλιστα για πρώτη φορά):


Υλικά που χρησιμοποίησα:
3 παντεσπάνια σοκολάτας (εμπορίου)
1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα στιγμής
1 κονσέρβα φυτική σαντιγί
γάλα φρέσκο (όσο ζητάνε οι οδηγίες για την κρέμα, σχεδόν 600 ml)
1/2 κουτ.γλ.κανέλα σκόνη
2 κουτ.σ. κοφτές άχνη ζάχαρη
βύσσινα κονσέρβα στραγγισμένα
Για το σιρόπι:
1/2 ποτηράκι του κρασιού γάλα φρέσκο ανακατεμένο με 1 σφηνάκι κονιάκ και 2 κουτ.σ. χυμό πορτοκάλι
Για το ντεκόρ:
Νιφάδες σοκολάτας, τρούφα, ξηροί καρποί, μπισκότα κ.λ.π. ανάλογα τα γούστα μας!
Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Πως τον φτιάχνουμε:

  • Στην ουσία μιλάμε για μια κλασική τούρτα σε στρώσεις οπότε το μόνο που κάνουμε είναι να κόψουμε τα 3 παντεσπάνια σε χήμα κορμού δέντρου. Σε αυτό βοηθάει πολύ ένα πατρόν χαρτιού που θα έχετε σχεδιάσει 1 χοντρό κορμό κι έναν μικρότερο για το πλαινό μέρος, κομμένο λίγο διαγώνια ώστε να κουμπώνει καλά με τον χοντρό. Πιστεύω όμως ότι δε θα χρειαστείτε καν πατρόν...παρά μόνο ένα καλό μαχαίρι που δε θα τραυματίσει τα παντεσπάνια.
  • Χτυπάμε με το μίξερ τη φυτική σαντιγί μαζί με την άχνη μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Χτυπάμε σε χωριστό μπολ την κρέμα ζαχαρ/κής μαζί με την κανέλα σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται.
  • Ενσωματώνουμε την σαντιγί στο μπολ με την κρέμα και ανακατεύουμε απαλά να αφρατέψει το νέο μείγμα.
  • Στήνουμε σε μια άνετη πιατέλα την πρώτη δόση παντεσπάνι (1 χοντρό κομμάτι κι ένα απ'τα μικρότερα στο πλάι), εμποτίζουμε με το κρύο σιροπάκι και στρωνουμε το 1/3 της πατισερί που ετοιμάσαμε. Σκορπάμε μερικά βυσσινάκια.
  • Συνεχίζουμε με την τοποθέτηση και τον υπόλοιπων παντεσπανιών στρώνοντας την κρέμα και σκορπώντας τα βύσσινα.
  • Τέλος επικαλύπτουμε την επιφάνεια και τα πλαινά του γλυκού μας  με την κρέμα που περισσεύει με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.
  • Κάνουμε γραμμές παντού με ένα πιρούνι για να δείξει το εφέ του δέντρου.
  • Στολίζουμε με το ντεκόρ της επιλογής μας και παγώνουμε στο ψυγείο!!!
  • Εγώ επέλεξα τρίμματα σοκολάτας, βύσσινα και πασπαλισμένη άχνη για να φαίνεται λίγο χιονισμένος ο κορμός μου!

Καλή σας επιτυχία και πολλές πολλές ευχές για το νέο έτος σε σας και τις οικογένειές σας!
Να περάσετε όμορφα!
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας