Γίνετε μέλος του blog μας

Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016

Δίχρωμο γλυκό ψυγείου με κράκερ


Γεια σας γεια σας και πάλι γεια σας!

Ελάτε να σας κεράσω ένα ελαφρύ γλυκό που σήμερα γιορτάζω!
Ελλείψει χρόνου δεν είχα την άνεση να ετοιμάσω κάτι πιο φαντασμαγορικό φέτος, φανταστείτε ότι κι αυτό το ετοίμασα κυριολεκτικά στο "πόδι" χωρίς καν τα κατάλληλα σύνεργα! 




Υλικά:
2 πακέτα κράκερ ανάλατα
1 φάκελος κρέμα αραβοσίτου βανίλια στιγμής
1 φάκελος κρέμα αραβοσίτου σοκολάτα στιγμής
γάλα (όσο αναγράφεται στο πίσω μέρος των φακέλων)
4 κουτ.σ. ζαχαρούχο γάλα 
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
ξύσμα από 1/2 λεμόνι

Για το σιρόπι:
1/2 φλιτζ.τσ. γάλα
1 σφηνάκι κουαντρό ή κονιάκ

 Για γαρνίρισμα:
κερασάκια γλασέ
σιρόπι φράουλα/σοκολάτα
χρωματιστή τρούφα/σοκολατένια τρούφα

Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ/μπλέντερ μας την κρέμα βανίλιας μαζί με το ανάλογο γάλα, τις 2 κουτ.σ. ζαχαρούχο και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να πήξει. Σε ξεχωριστό μπολ εργαζόμαστε ομοίως για την κρέμα σοκολάτας μόνο που τώρα ρίχνουμε μέσα το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το 1/2 φλιτζ.γάλα μαζί με το λικέρ και βουτάμε στιγμιαία τα κράκερ. Αν τελειώσει γρήγορα το σιροπάκι τότε ετοιμάζουμε ξανά άλλη μια δόση .
  • Στρώνουμε σε μακρόστενο ταψί μεσαίας διάστασης μία στρώση μουσκεμένα κράκερ και απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα σοκολάτας. 
  • Συνεχίζουμε με άλλη μια στρώση κράκερ και απλώνουμε την κρέμα βανίλιας.
  • Γαρνίρουμε με τις τρούφες και με τα κερασάκια.
  • Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο το ταψάκι και αφήνουμε το γλυκό να σταθεί για τουλάχιστον 4 ώρες.
  • Σερβίρουμε ιδανικά με σιρόπι!!!

Καλή σας απόλαυση και...να με χαίρεστε!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας