Γίνετε μέλος του blog μας

Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016

Παστάκια με φρυγανιές και κρέμα μπανάνας



Γεια σας καλοί μου φίλοι!
Την αδυναμία μου στα γλυκά την έχετε καταλάβει καιρό τώρα, όπως επίσης και τη λαχτάρα μου να φτιάχνω εύκολες συνταγές με υλικά "ό,τι έχω στο ψυγείο"!!!

Τα συγκεκριμένα παστάκια είναι πολύ οικονομικά και σίγουρα θα σας καλύψουν την ανάγκη σας για γλυκό! Επίσης μπορεί να αξιοποιηθεί εκείνο το τσαμπί μπανάνες που σας ωριμάζει στη φρουτιέρα σας και είναι κρίμα να πάει χαμένο...!




Τα υλικά που θα χρειαστούμε για σχεδόν 20 κομμάτια:
Για τον πουρέ μπανάνας
4 μπανάνες γινωμένες
χυμός από 1/2 λεμόνι
χυμός από 1 πορτοκάλι
2 φρυγανιές (προαιρετικά, για να τραβήξουν τα υγρά του πουρέ)
1 κάψουλα βανίλια

Για τη βάση:
2 πακέτα φρυγανιές 

Για το σιρόπι:
2/3 νεροπότηρου νερό
2/3 νεροπότηρου ζάχαρη
2-3 φλούδες από λεμόνι ή πορτοκάλι

Για το γλάσο σοκολάτας:
1 φλιτζ.τσ. κακάο 
1 φλιτζ.τσ. άχνη ζάχαρη
5 κουτ.σ. σπορέλαιο
νερό όσο πάρει (περίπου 1 φλιτζ.τσ.)

Εκτέλεση:
  • Βράζουμε τα υλικά του σιροπιού για 5 λεπτά ώστε να γίνει πηχτό και αποσύρουμε. 
  • Στρώνουμε σε ταψί μία στρώση φρυγανιές φροντίζοντας να καλύψουμε τυχόν κενά με λίγα σπασμένα κομματάκια. Σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι και με τη βοήθεια ενός κουταλιού στρώνουμε το σιρόπι σε όλη την επιφάνεια των φρυγανιών. Αφήνουμε το υπόλοιπο σιρόπι να κρυώσει. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 10 λεπτά να σταθεροποιηθεί η βάση.
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα μπανάνας: Στο μπλέντερ αλέθουμε κομματιασμένες τις μπανάνες μαζί με τους χυμούς να γίνουν πουρές. Εάν το μείγμα μας φαίνεται πολύ νερουλό τότε προσθέτουμε τις 2 επιπλέον φρυγανιές και αλέθουμε ξανά. Απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα και ύστερα στρώνουμε από πάνω τις υπόλοιπες φρυγανιές. Σιροπιάζουμε ξανά με το υπόλοιπο σιρόπι. 
  • Ώρα για το γλάσο! Σε μπολ αναμιγνύουμε το κακάο με την άχνη κι έπειτα προσθέτουμε το σπορέλαιο και τόσο νερό όσο να προκύψει με το ανακάτεμα μια γυαλιστερή σοκολατένια αλοιφή ούτε πολύ σφιχτή αλλά ούτε και νερουλή. Στην περίπτωση που μας φαίνεται άγλυκη προσθέτουμε λίγη ακόμη άχνη μαζί με λίγο επιπλέον νερό.
  • Γλασάρουμε ισόπαχα το γλυκό μας πάνω από τη δεύτερη στρώση φρυγανιάς με το σοκολατένιο μείγμα (φροντίζουμε να κρατήσουμε 1 μικρό μπολάκι γλάσου για το σερβίρισμα). Σ' αυτή τη διαδικασία βοηθάει πολύ η ανάποδη πλευρά ενός μεγάλου κουταλιού.  
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και παγώνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες, διαφορετικά ιδανικά ετοιμάζουμε το γλυκό από το προηγούμενο βράδυ.
  • Βγάζουμε το ταψί αφού σταθεί καλά το γλυκό και με κοφτερό μαχαίρι χαράσσουμε σε κομματάκια ως κάτω.
  • Κόβουμε κομμάτια αλουμινόχαρτου και με σπάτουλα τοποθετούμε κάθε παστάκι πάνω από τα μικρά αλουμινόχαρτα διπλώνοντας τις άκρες του γύρω γύρω. Εάν σας βρίσκονται ειδικά χαρτάκια για γλυκίσματα είναι ό,τι πρέπει!
  • Με το γλάσο που φυλάξαμε στρώνουμε με κουταλάκι την επιφάνεια των γλυκών ώστε να καλύψουμε τυχόν ρωγμές ή απλά για να δώσουμε έξτρα σοκολατένια γεύση στα παστάκια μας.
  • Στολίζουμε με ό,τι μας αρέσει (τρούφα, κομμάτια μπανάνας, σταγόνες σοκολάτας, ξηρούς καρπούς κλπ). Φυλάμε τα γλυκά μας στο ψυγείο και τα καταναλώνουμε εντός 2 ημερών (εάν προλάβουν και μείνουν στοκ)!


Καλή σας απόλαυση <3
Τα φιλά μου
Μαριφάνη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας