Γίνετε μέλος του blog μας

Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016

Κέικ με κρέμα και γεύση "μόσιον"



Είχε γίνει μόδα, όλο το ίντερνετ "έπεφτε" και πολλά μάτια "έλιωναν" στη θέα του γλυκού αυτού... Κι εγώ απόρησα γιατί τόσο καιρό δεν το είχα δοκιμάσει. Βέβαια...κέικ κρέμας υπάρχουν πολλά, σαν τη δική μου εκδοχή όμως που δε χρειάζεται ούτε μίξερ ούτε...φασαρία άραγε υπάρχει? Από αυτή τη στιγμή πλέον ναι! Γιατί η κρέμα μπλέκεται σε ένα αφράτο μείγμα κέικ που περιέχει τον αγαπημένο μας χυμό "μόσιον" και δένει απίστευτα με τα υπόλοιπα αρώματα. 


Υλικά για ένα μικρό πυρέξ
Για την κρέμα:
700 ml γάλα
1 αυγό χτυπημένο
5 κουτ.σ. κορν-φλάουρ
ξύσμα από 1/2 λεμόνι
2 κάψουλες άρωμα βανίλια
4 κουτ.σ. ζάχαρη
Για το κέικ:
1 αυγό
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα χυμός "μόσιον"
1 κούπα γάλα φρέσκο
2/3 κούπας ζάχαρη
1 κάψουλα άρωμα βανίλια
400-500 γρ. φαρίνα που φουσκώνει

Εκτέλεση:
  • Ξεκινάμε με την κρέμα: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα σε μέτρια θερμοκρασία να ζεσταθεί-όχι να κάψει- προσέχοντας να μη μας πιάσει στον πάτο. Αφού ζεσταθεί παίρνουμε 2 κουτ.σ. και τις ανακατεύουμε μαζί με το χτυπημένο αυγό για να πάρει κι αυτό την ίδια θερμοκρασία με το γάλα. Τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας με αυγοδάρτη, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το ξύσμα και το κορν φλάουρ.  Μόλις πάρουν μια βράση χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και συνεχίζουμε με ανακάτεμα με τη βοήθεια του αυγοδάρτη έως ότου δέσει το μείγμα και γίνει ομοιογενής παχύρρευστη κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε σε βαθύ μπωλ την κρέμα και την αφήνουμε ξεσκέπαστη να μισοκρυώσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην πιάσει πέτσα η επιφάνειά της.
  • Μέχρι να χρειαστούμε την κρέμα ετοιμάζουμε το βασικό μείγμα κέικ: Ανακατεύουμε το σπορέλαιο με τη ζάχαρη, το χυμό, το γάλα, το αυγό, το άρωμα και σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα ούτε υδαρές αλλά ούτε και σφιχτό (όπως δηλαδή η σύσταση των κλασικών κέικ). Η ποσότητα του αλευριού ενδεχομένως να διαφέρει λίγο είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω, ανάλογα με τον όγκο των υγρών συστατικών μας.
  • Αλείφουμε με σπορέλαιο ένα μικρό πυρέξ και αδειάζουμε το μείγμα του κέικ. Με κουτάλι ρίχνουμε ίσες ποσότητες από την κρέμα σε όλη την επιφάνεια του του μείγματος του κέικ και χωρίς να τα ανακατέψουμε μεταξύ τους.
  • Ψήνουμε το γλυκό σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς με αντιστάσεις για 40 λεπτά ή έως ότου φουσκώσει το κέικ (μένοντας βυθισμένη η κρέμα) και ροδίσει.
  • Αφού ψηθεί βγάζουμε, αφήνουμε να χλιαρίνει και σερβίρουμε σε κομμάτια. Τρώγεται ευχάριστα και κρύο.


Η γεύση του είναι απίστευτα φρουτένια και η αίσθηση της κρέμας ανατρεπτική σε συνδυασμό με την υφή του κέικ!

Θα σας αρέσει, γι' αυτό φτιάξτε το άμεσα!
Καλή σας απόλαυση, 
Σας φιλώ :*

6 σχόλια:

  1. Ειναι υπεροχη συνταγη!!!Οταν λεςμικρο πυρεξ,αν χρησιμοποιησω ταψακι,τι διαστασεις να εχει;ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας ευχαριστώ πολύ!!!! Υπολογίστε ταψάκι ή πυρέξ που όταν κόβετε μερίδες φαγητού να σας βγαίνουν 9 ίσα μεσαία κομμάτια ! Διστυχώς το κακό με μένα είναι ότι δεν είμαι καλή στις διαστάσεις των σκευών και μπορώ να τις εξηγήσω μόνο περιγραφικά! Ελπίζω να σας βοήθησα ακόμη κι έτσι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λατρευω το κεικ, λατρευω την κρεμα..οποτε μπαινει κ αυτο στη μεγαλη λιστα που εχω απο εσενα Μαριφανη μου! Φανταστικο φαινεται το κεκακι!! Φαινεται πολυ δροσιστικο! Ευχαριστουμε πολυ! Φιλακια πολλαααα! Ευη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπραβο Ευακο μου!!!! Κι αν σου πω οτι σε σκεφτομουνα!!!! Ελπιζω να σας αρεσει! Εχει ωραια γευση χυμού και βελουδινη κρεμα! Αμα εχεις facebook έλα στην ομάδα μου "οι λιχουδιες της μαριφάνης" <3 θα ηταν ωραια ευκαιρεια να γνωριστουμε!!!!!
      https://www.facebook.com/groups/656163691067592/

      Διαγραφή
  4. Δεν εχω Μαριφανακι γλυκο...αν ειχα πρωτη, πρωτη θα ειχα μπει στην ομαδα ειναι σιγουρο!! :-))))))))Φιλακια πολλα! Ευη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αααααααα κρίμα! Πάντως άμα κάποια στιγμή το αποφασίσεις να φτιάξεις ξέρεις που θα με βρεις!!!!

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας