Πιπεριές γεμιστές με φέτα



Καλημέρα σας φίλοι μου αγαπημένοι...! Μιας που το καλοκαίρι σιγά σιγά μας δείχνει το πρόσωπό η όρεξη ανοίγει για μεζεδάκια μυρωδάτα και εύκολα! Πιπεριές γεμιστές με φέτα, πανεύκολες και πολύ πολύ γρήγορες ιδανικές ως συνοδευτικό στα κρεατικά μας ή ως μεζές παρέα με την μπύρα μας ή το ουζάκι μας!!!! Aπολαύστε τες ακόμη και κρύες τις ζεστές μέρες του καλοκαιρού!!! 
Πηγή έμπνευσης....αυτής της συνταγής είναι η αγαπημένη youtuber Μαριελπίς που μας δίνει μέσα από το κανάλι της υπέροχες ιδέες για υγιεινά σνακ!!!!

Υλικά για 5 άτομα:
10 μεγάλες πιπεριές "κέρατο" πράσινες ή πορτοκαλί (όχι καυτερές)
600 γρ. φέτα θρυμματισμένη
2 κουτ.σ. γιαούρτι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουτ.σ. ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το ταψί
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
ρίγανη
αλατοπίπερο 

Εκτέλεση:
  • Πλένουμε πολύ καλά τις πιπεριές και τις σχίζουμε κατά μήκος από την πάνω τους πλευρά. Τις ξεσποριάζουμε και τις ξεβγάζουμε ξανά για να απομακρυνθούν τυχόν σπόρια. Το κοτσάνι τους ΔΕΝ το αφαιρούμε για να κρατήσουν οι πιπεριές το σχήμα τους στο ψήσιμο.
  • Σε μπολ ανακατεύουμε καλά με πιρούνι τη φέτα με το γιαούρτι, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το λάδι κι έπειτα τα καρυκεύματα να ενσωματωθούν καλά.
  • Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα  και τις στρώνουμε τη μία δίπλα στην άλλη μέσα σε ταψί που έχουμε αλείψει με λίγο λάδι.
  • Αφού τις γεμίσουμε όλες σκορπάμε στα κενά τους ανάμεσα την ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδου για να δώσει άρωμα. Πασπαλίζουμε παντού τη ρίγανη.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς στον αέρα για 30' λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν οι πιπεριές!
  • Μόλις ψηθούν τις βγάζουμε να χλιάνουν και σερβίρουμε περιχύνοντας με λίγο από το ζουμάκι που έχει το ταψί!

Μύρισε καλοκαίρι!!!

Σας φιλώ :)

 


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις