Κουλουράκια καρότου

Κουλουράκια καρότου

"Μηδενικά και άσσοι"!!! Το αποτέλεσμα είναι νόστιμα "Δεκάρια" και μάλιστα με Τόνο!!! Ή απλά...κουλουράκια καρότου πανεύκολα!!!

Πανεύκολη συνταγή για καταπληκτικά και τραγανά κουλουράκια...Τέλεια για όλες τις ώρες τις ημέρας!!!!


Υλικά:
3 μεγάλα καρότα τριμμένα
1/2 κιλό αλεύρι μπλε γ.ο.χ.
200 ml ελαιόλαδο
1/3 φλιτζ.τσ. νερό
2 κουτ.γλ. αλάτι
μαυροσούσαμο για το πασπάλισμα 

Εκτέλεση:
  • Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη το λάδι μαζί με το νερό, το αλάτι, τα καρότα και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να  πάρουμε μια κίτρινη ζύμη μαλακή που θα πλάθεται.
  • Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί για 30 λεπτά.
  • Βγάζουμε, τσιμπάμε ίσες ποσότητες ζύμης και πλάθουμε φυτιλάκια. Τα ενώνουμε στις άκρες σχηματίζοντας κουλουράκια ίσης διαμέτρου διαφορετικά τα αφήνουμε σε μικρά μπαστουνάκια χωρίς να τα ενώσουμε. Τα αραδιάζουμε το ένα κοντά στο άλλο σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα. Εάν τα κουλουράκια μας θέλουμε να είναι απλά σταματάμε εδώ τη διαδικασία.
  • Εναλλακτικά, βάζουμε σε ένα ρηχό πιάτο 3 κουτ.σ. νερό και αδειάζουμε μέσα 1 μικρό σακουλάκι μαυροσούσαμο. Παίρνουμε ένα ένα κουλουράκι και το κυλάμε στιγμιαία στο πιάτο (όχι να μουλιάσει ίσα ίσα να κολλήσει το σουσάμι). Βάζουμε στο ταψί μας κοντά το ένα στο άλλο και ψήνουμε τα κουλουράκια μας στον αέρα στους 180' βαθμούς με προθέρμανση για 30' λεπτά μέχρι να σταθούν και να χρυσαφίσουν. Τα βγάζουμε απ' το φούρνο και τα αφήνουμε  να κρυώσουν καλά. Έπειτα τα διατηρούμε σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς για αρκετές μέρες!!!
Καλή σας επιτυχία!!!





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις