Γίνετε μέλος του blog μας

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016

ΠεΪνιρλί με γιαουρτοζύμη χωρίς μαγιά


Πανεύκολα πεΪνιρλάκια με μια αυτοσχέδια ζύμη γιαουρτιού που δε χρειάζεται ούτε πολύ ζύμωμα και κυρίως καθόλου χρόνο αναμονής για φούσκωμα. Τρώγονται ευχάριστα και την επόμενη μέρα! Μόνο 5 λεπτά χρειάζεστε για να την πλάσετε και ύστερα να τη διαμορφώσετε όπως σας αρέσει...Ό,τι πρέπει για μπουφέ!!!!


Υλικά για περίπου 25 μικρά πεΪνιρλί
Για τη ζύμη:
1 κεσεδάκι γιαούρτι 
3 κουτ.σ. σπορέλαιο
500 γρ. περίπου αλεύρι που φουσκώνει
1/2 κουτ.γλ. ζάχαρη
λίγο αλάτι
ρίγανη

Τα υλικά της γέμισης που έβαλα (εσείς βάλτε ό,τι σας αρέσει):
κασέρι σε μακρόστενα φετάκια
7 κουτ.σ. ντοματοχυμός ελαφρά συμπυκνωμένος
1/2 κουτ.γλ. ζάχαρη
αλάτι-πιπέρι
ρίγανη
φυλλαράκια μαϊντανός  

Εκτέλεση:
  • Σε μια λεκάνη ταράζουμε το γιαούρτι μαζί με το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη ρίγανη κι έπειτα προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη που θα ξεκολλάει απ' τα χέρια.
  • Παίρνουμε μικρά ισομεγέθη μπαλάκια ζύμης και τα ανοίγουμε σε την παλάμη σε οβάλ σχήμα. 
  • Χτυπάμε σε ένα σέικερ τον ντοματοχυμό μαζί με τη ζάχαρη, λίγο αλατοπίπερο και 2 τσιμπιές ρίγανη να ενωθούν.
  • Αλείφουμε από 1 κουτ.γλ. σάλτσα σε κάθε ζυμαράκι, απλώνουμε από ένα κομματάκι κασέρι και γαρνίρνουμε κάθε ένα από αυτά με μαϊντανό. 
  • Τσιμπάμε από πάνω και από κάτω τις άκρες κάθε ζυμαριού να γίνουν βαρκούλες -το κλασικό σχήμα των πεϊνιρλί-  και τα αραδιάζουμε μέσα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί αραιά μεταξύ τους. 
  • Ψήνουμε στον αέρα στους 170' βαθμούς με αέρα μέχρι να ροδίσουν οι άκρες και λιώσει το τυρί.
  • Αφήνουμε λίγο να χλιαρύνουν και απολαμβάνουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας