Κριθαρότο με γαρίδες και φέτα

"Θα το κάνω κριθαρότο που γίνεται και μπαμ-μπαμ" λέει μια χιουμοριστική διαφήμιση στην τηλεόραση... Πραγματικά όμως το φαγάκι αυτό γίνεται γρήγορα και καταναλώνεται ακόμη γρηγορότερα... Μυρωδιά καλοκαιριού, θύμιση μαμαδίστικής θαλπωρής, καθαρότητα γεύσεων και αρωμάτων, μα πάνω απ' όλα απλότητα. Αυτήν που αγαπώ και θα με χαρακτηρίζει πάντα. Ό,τι κι αν γίνει..όσες μόδες κι αν συναντήσω στην πορεία μου ως "μαγειρισσούλα"...







Τα υλικά για 2 άτομα:
1 νεροπότηρο κριθαράκι 
12 γαρίδες μεσαίες με κέλυφος πλυμένες καλά
1 μεγάλη ντομάτα περασμένη στον τρίφτη
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
1 μικρή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
κανέλα σκόνη στη μύτη του κουταλιού 
80 γρ. φέτα 
αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μαϊντανός ψιλοκομμένος για το γαρνίρισμα
 ή αποξηραμένος βασιλικός 



Εκτέλεση:
  • Βάζουμε σε μια μεσαία κατσαρόλα με χοντρό πάτο (αν σας βρίσκεται) νερό να βράσει και ρίχνουμε τις γαρίδες να βράσουν για 5 λεπτά. Κρατάμε 2 ποτήρια απ' το βρασμένο νερό και στραγγίζουμε τις γαρίδες. Αφαιρούμε από το σκεύος τις γαρίδες και τις αφήνουμε σε πιάτο μέχρι να τις χρειαστούμε.
  • Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε 1/2 φλιτζ.τσ. ελαιόλαδο να ζεσταθεί και τσιγαρίζουμε ελαφρώς το κρεμμύδι, την πιπεριά και  τη σκελίδα σκόρδου ίσα ίσα να γυαλίσουν. 
  • Προσθέτουμε τις γαρίδες να πάρουν μυρωδιά απ' τα λαχανικά για 1 λεπτό, ριχνουμε την ντοματα  ισα ισα να παρουν ολα μαζι μια βραση και σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε το νερό από τις γαρίδες που κρατήσαμε. Αφού πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την κανέλα, αλάτι-πιπέρι (όχι σε υπερβολική ποσότητα) και τέλος το κριθαράκι. 
  • Αφήνουμε να μαγειρευτούν όλα μαζί ανακατεύοντας τακτικά με ξύλινη κουτάλα για να μη μας πιάσει το περιεχόμενο στον πάτο της κατσαρόλας. Εάν αντιλαμβανόμαστε ότι το νερό σώνεται ενώ ακόμη δεν έχει βράσει το κριθαράκι τότε συμπληρώνουμε κάθε τόσο με λίγο ζεστό νερό. Δεν σταματάμε το ανακάτεμα! Αφαιρούμε τη σκελίδα σκόρδου.
  • Όταν βράσει το ζυμαρικό και αρχίζει και χυλώνει το φαγητό αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με την τριμμένη φέτα και σκεπάζουμε το σκεύος με μια καθαρή πετσέτα ίσα ίσα 10 λεπτά.
  • Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγα φυλλαράκια φρέσκου μαΪντανού ή πασπαλίζοντας αποξηραμένο βασιλικό!


Αυτό ήταν!
Καλή σας όρεξη <3
Μαριφάνη

 

Σχόλια

  1. Καλή μου Μαριφάνη, σκέφτομαι την Παρασκευή να χρησιμοποιήσω τηνσυνταγούλα σου γυρίζοντας από την δουλειά για γρήγορο, ζεστό και υγιεινό φαγάκι. Βλέπεις οι ευκαιρίες να φάμε ζεστό φαγάκι το μεσημέρι είναι λίγες. Να αγοράσω απο το Super Market γαριδούλες, γιατί μάλλον δεν θα προλάβω για το ψαράδικο; Θα πρέπει και τις κατεψυγμένες γαρίδες να τις βράσω;
    Φιλιά
    Εις αναμονή...εύκολων και γρήγορων φαγητών για τις εργαζόμενες μανούλες!!!
    ΝΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σας κ. Νικη!!! Μπορειτε να παρετε κατεψυγμενες βεβαιως! Δε θα τις αποψυξετε παρα θα τις βαλετε να βρασουν ισα ισα 3 λεπτα. Η διαδικασια απο κει και περα ειναι η ιδια!!! Καλη σας επιτυχια!!! Θα κανω ο.τι μπορω να σας βοηθησω για το μεσημεριανο σας! Ο.τι χρειαστειτε ειμαι στη διαθεση σας! Σας φιλω :*

      Διαγραφή
  2. Σ' ευχαριστώ ιδιαιτέρως για την ανταπόκριση και το άμεσο ενδιαφέρον που έδειξες! Το φαγάκι που μαγείρεψα πήρα πολύ καλές κριτικές και όλοι μου 'βαλαν ΑΡΙΣΤΑ!!!
    Την Κυριακή θα τους ετοιμάσω μπριζολίτσες με την πινελιά που προτείνεις με το μέλι. Σ' ευχαριστώ και πάλι!!!
    ΝΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαιρομαι πολυ για ολα αυτα <3 Ευχομαι και το κυριακατικο σας να βγει σουπερ!!!! Σας φιλω :*

      Διαγραφή
  3. Σε παρακαλώ μπορείς να μου πεις πότε ακριβώς προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, γιατί δεν αναφέρεται και είμαι άπειρη και άσχετη...σ' ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σας Μελίνα!!!! Το αρθρο εχει διορθωθει και η απαντηση βρισκεται στο βημα 3. Για οτιδηποτε χρειαστειτε...εγω ειμαι εδω!!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις