Πέννες με blue cheese σε 10' λεπτά


Η σημερινή ήταν από εκείνες τις μέρες που φτάνεις σπίτι στο παρατσάκ, ψάχνεις-ψάχνεις να δεις τι θα φας και δεν βρίσκεις σχεδόν τίποτα... Είπα, Σχεδόν! Όχι και το απόλυτο "καθόλου"!!! Για καλή μας τύχει είχα ένα καλό κομμάτι blue cheese το οποίο το καταναλώνουμε σε απίστευτες ποσότητες και βρίσκεται πάντα στο ψυγείο....! Ως λάτρης του παράξενου αυτού τυριού πήρα τη φόρα και ετοίμασα στα γρήγορα μια ωραία μακαρονάδα με πέννες που για σάλτσα δε χρειάστηκε τίποτα άλλο παρά μόνο το βασικό αυτό συστατικό, το μπλε τυρί.Οι υπόλοιπες κινήσεις μου ήρθαν ενστικτωδώς...Κι όμως βγήκε μια υπέροχη αρωματική σαλτσούλα, πανάλαφρη και τόσο μα τόσο απολαυστική! Έκοψα και μια πράσινη σαλάτα και μαζί με λίγο λευκό κρασί είχαμε ξαφνικά ένα ολοκληρωμένο μεσημεριανό γεύμα!!!

Κοιτάξτε πόσο απλά την έφτιαξα!


Τα υλικά για 2 άτομα:
80 γρ. blue cheese
2 κουτ.γλ. κοφτά κορν φλάουρ
1 κουτ.σ.μαργαρίνη με ελαιόλαδο ή 1 κουτ.σ. μαργαρίνη κλασική + 1 κουτ.σ. ελαιόλαδο
1/2 πακέτο πέννες
1 μικρή σκελίδα σκόρδο 
τριμμένο κεφαλοτύρι και μερικές φλούδες
αλάτι* 
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

*Έχω την τύχη να βρίσκεται στο ράφι μου αλάτι με μείγμα θαλασσινών βοτάνων και αποξηραμένου σκόρδου. Το χρησιμοποίησα τόσο κατά το βρασμό της σάλτσας όσο και κατά το σερβίρισμα και η γεύση ήταν απογειωτική!



Εκτέλεση:
Βάζουμε τα ζυμαρικά μας να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Δεν θέλουμε να παραβράσουν αλλά τα "στέκονται" λίγο στο δόντι (al dente). Πριν τα σουρώσουμε κρατάμε 1 κούπα από το βρασμένο νερό της κατσαρόλας. Σουρώνουμε το υπόλοιπο νερό και μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα μας βουτυρώνοντάς τα ελαφρώς με 2 κουτ.γλ. μαργαρίνη (εγώ είχα με ελαιόλαδο και έδωσε περισσότερη νοστιμάδα). Εναλλακτικά τα λαδώνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Στο μεταξύ, σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε τη μαργαρίνη της σάλτσας και ρίχνουμε μέσα τη σκελίδα σκόρδου μαζί με το μπλε τυρί αφού πρώτα το θρυμματίσουμε. Ανακατεύουμε  ελαφρώς να λιώσει το τυρί και ρίχνουμε και το βρασμένο νερό της κατσαρόλας που κρατήσαμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε (σίγουρα με το γούστο μας, αλλά συμβουλεύω να μην το παρακάνετε εσείς) και βάζουμε και το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε απαλά τη σάλτσα μας και την αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει (δεν γίνεται ούτε πολύ πηχτή αλλά ούτε και νερουλή). Μόλις μαγειρευτεί και πάρει απαλό διαυγές πράσινο χρώμα αποσύρουμε από τη φωτιά, απομακρύνουμε τη σκελίδα του σκόρδου και προσθέτουμε μέσα λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι ανακατεύοντας  (1 κουτ.σ. θεωρώ ότι είναι αρκετή).
Αδειάζουμε τη σάλτσα μέσα στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε να φτάσει παντού.
Σερβίρουμε με μερικές φλίδες από κεφαλοτύρι και πασπαλίζουμε ελαφρώς με φρεσκοτριμμένο πιπέρι!!!


Ίσως να είναι η ευκαιρία που θα αγαπήσετε το blue cheese!!! <3
Καλή σας όρεξη!
Σας φιλώ :* Μαριφάνη
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις