Γίνετε μέλος του blog μας

Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

Παγωτογρανίτα κακάο


Γεια σας φίλοι μου!!! Σε πολλές πλέον καλές καφετέριες σερβίρουν κρύο ρόφημα σοκολάτας φτιαγμένο από μείγμα κακάο και πάγου που δουλεύονται σε ειδικό μηχάνημα και δίνουν αποτέλεσμα δροσερής γρανίτας! Προσωπικά αυτή τη σοκολάτα την απολαμβάνω απίστευτα γιατί μου δίνει την αίσθηση ενός μιλκσέικ χωρίς όμως να με επιβαρύνει με πολλές  θερμίδες. Αποφάσισα κι εγώ να βρω μια λύση να τη φτιάχνω μόνη μου στο σπίτι ακόμα κι αν δεν είναι εύκολο να αποκτήσω τις ειδικές αυτές συσκευές ανάδευσης και παγώματος. Και τη βρήκα, σιγά μη μου ξέφευγε! Ήδη την συγκεκριμένη διαδικασία την ακολούθησα 2 φορές με μικρές αλλαγές αποφασίζοντας έτσι ποια με ικανοποιεί περισσότερο γευστικά και "πρακτικά". Κι αφού κατέληξα είμαι εδώ να τη μοιραστώ μαζί σας! Ο συγκεκριμένος τρόπος είναι πολύ εύκολος και οικονομικός. Μάλιστα μας δίνει το περιθώριο να αποφασίσουμε πως θέλουμε να απολαύσουμε αυτή τη λιχουδιά: Ως παγωτό-γρανίτα? Ή ως παγωμένο ρόφημα σοκολάτας? 


Για να δούμε πως την έφτιαξα...

Για 1 λίτρο  (και κάτι) χρειαζόμαστε:
1/2 λίτρο φρέσκο γάλα light
1/2 λίτρο φρέσκο γάλα πλήρες
4 κουτ.σ. ρόφημα σοκολάτας
1 κάψουλα βανίλια
1/3 φλιτζ.τσ. ζάχαρη

Εκτέλεση:
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα γάλατα και με μίξερ τα χτυπάμε μαζί με το κακάο, τη βανίλια και τη ζάχαρη να λιώσουν καλά μέσα τα υλικά.
  • Μεταφέρουμε σε σκεύος (προτιμήστε λίγο πιο μεγάλο γιατί το μείγμα παγώνει και αυξάνεται σε όγκο). Τοποθετούμε στην κατάψυξη και μετά από 1 ώρα βγάζουμε και με τους γάντζους του μίξερ μας ή με σύρμα χτυπάμε λίγο να αφρατέψει και να ανακατευτεί το κακάο που πιθανών να έχει καθίσει στον πάτο. Βάζουμε πάλι στην κατάψυξη και κάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες 3 φορές ανά 1 ώρα (κάντε το αξίζει τον κόπο!).
  • Μετά από 4 ώρες το μείγμα μας θα είναι κρυσταλλιζέ αλλά αφράτο σαν χιόνι. 
Οι εκδοχές τώρα είναι 2:
  • Εάν θέλουμε να φτιάξουμε παγωμένη σοκολάτα βάζουμε στο μπλέντερ 4 κουτ.σ. από το μείγμα μαζί με 1/3 φλιτζ.τσ. φρέσκο γάλα και το χτυπάμε να λιώσουν οι κρύσταλλοι. Μεταφέρουμε σε ποτήρι και εάν θέλουμε  να ενισχύσουμε τη γεύση της προσθέτοντας σιρόπι της αρεσκείας μας. Εάν επίσης θέλουμε ρίχνουμε μέσα στο μπλέντερ λίγο επιπλέον κακάο. Η υφή της θα είναι παχύρρευστη και θα νιώθουμε τη "χιονάτη" αίσθηση του θρυμματισμένου πάγου.Απολαμβάνουμε με χοντρό καλαμάκι.
  • Εάν θέλουμε να την απολαύσουμε σαν παγωτό-γρανίτα τότε απλά τη σερβίρουμε με κουτάλι γαρνιρισμένη με toppings της αρεσκείας μας! Εμένα μου αρέσει πολύ με λίγη πραλίνα, σιρόπι κρέμας βαλσάμικου με γεύση φράουλας και φιλέ αμυγδάλου.
Και κάτι ακόμα-->Η παγωτο-γρανίτα μας έχει την τάση να παγώνει πολύ όταν διατηρείται για πολλές μέρες στην κατάψυξη κι αυτό γιατί δεν περιέχει καθόλου κρέμα γάλακτος παρά μόνο απλό γάλα. Μην τρομάξετε, απλά αφήνεται το σκεύος 10' λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και την απολαμβάνετε ακολουθώντας όποιον τρόπο  από τους 2 σας δίνω παραπάνω.

Μη φοβηθείτε να την φτιάξετε! Απολαύστε την με όλη σας την ψυχή τώρα που ανοίγει σιγά σιγά ο καιρός

Καλή σας επιτυχία <3
Τα φιλιά μου, Μαριφάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας