Γίνετε μέλος του blog μας

Κυριακή, 3 Απριλίου 2016

Τάρτα φρούτων με κρέμα πατισερί


Η Άνοιξη μπήκε και η επιθυμία μας για ελαφριά επιδόρπια αρχίζει να γίνεται έντονη! Γι' αυτό κι εγώ ετοίμασα μια ωραία φραουλένια τάρτα όλο γεύση και άρωμα μιας που οι φραουλιές ξεκίνησαν να βγάζουν ζουμερούς καρπούς! Όσοι αγαπάτε τις τάρτες αυτή η συνταγή είναι η κατάλληλη για να εξασκηθείτε!!!! Ο συνδυασμός φράουλας και μπανάνας είναι απλά αξεπέραστος!!!!





Υλικά:

Για την κρέμα

4 ποτήρια γάλα

2/3 ποτηριού ζάχαρη

1 αυγό χτυπημένο

4 κουτ.σ. γεμάτες κορν-φλάουρ

2 κάψουλες βανίλια

λίγο ξύσμα λεμονιού

Για τη βάση:
250 γρ. βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια
3 ποτήρια αλεύρι γ.ο.χ.
χυμός από 1/2 πορτοκάλι
1/2 κούπα ζάχαρη
Για την επικάλυψη
φράουλες κομμένες στη μέση
μπανάνες κομμένες σε χοντρές ροδέλες
λίγη κανέλα σε σκόνη
φρουί ζελέ με γεύση φράουλα/μπανάνα/κεράσι


    Εκτέλεση:
    • Βάζουμε στο μίξερ να χτυπηθεί καλά με τους γάντζους το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη να γίνουν ψίχουλα. Προσθέτουμε το χυμό και σταδιακά το αλεύρι ζυμώνοντας έως ότου να γίνει η ζύμη κάπως σκληρή αλλά να μην φθείρεται τελείως. Βουτυρώνουμε ελαφρά μια ταρτιέρα ή στρογγυλό ταψί και ανοίγουμε σιγά σιγά με τα χέρια το ζυμάρι στον πάτο και στα πλαϊνά. Τρυπάμε με πιρούνι και ψήνουμε στον αέρα του φούρνου στους 170' βαθμούς μέχρι να χρυσαφίσει. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
    • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε με αυγοδάρτη και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να πάρουν βράση. Ταράζουμε τακτικά με τον αυγοδάρτη για να μη σβολιάσει η κρέμα μας. Αποσύρουμε απ τη φωτιά και απλώνουμε την κρέμα μας ομοιόμορφα πάνω στην κρύα βάση. 
    • Ετοιμάζουμε μια μικρή ποσότητα φρουί-ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να γίνει παχύρρευστο.
    • Αφού κρυώσει και η κρέμα στολίζουμε τα φρούτα και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
    • Ραντίζουμε πάνω απ΄τα φρούτα το ζελέ, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και παγώνουμε στο ψυγείο!
    Καλή σας επιτυχία!!!! 


    Φιλιά. Μαριφάνη <3

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Αφήστε το σχόλιό σας