Γίνετε μέλος του blog μας

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016

Κρεμμυδοτηγανίτες φούρνου



Τηγανίτες με κρεμμύδι...Ένα υπέροχο μεζεδάκι που θα συντροφεύσει τα λαμπερά μεσημέρια σας και τα παρεΪστικα βράδια σας μαζί με τη μπύρα και το ουζάκι σας! Μεζές που γίνεται σε χρόνο ρεκόρ και μοσχοβολάει!!! Σας δίνω τη συνταγή μου που είμαι πολύ περίφανη που την πέτυχα με κινήσεις εντελώς τυχαίες! Είπαμε όμως, τα τυχαία είναι τα πιο ωραία!

Υλικά για 1 δόση (περίπου 15 κομμάτια)
1/2 κουτάκι μπύρα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/3 κρασοπότηρου ντοματοχυμός 
2 κουτ.σ. τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
2 σφηνάκια ούζο
1 κουτ.σ. ελαιόλαδο
2 κουτ.σ. κέτσαπ
1/2 κουτ.γλ. ζάχαρη
5-6 κλαράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλεύρι μπλε όσο σηκώσει (σχεδόν 250 γρ)
αλάτι-πιπέρι
1 κουτ.γλ. πάπρικα γλυκειά

Εκτέλεση:
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε την μπύρα μαζί με το χυμό ντομάτας, την κέτσαπ και το ούζο.
  • Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με το γούστο μας και ρίχνουμε το κρεμμύδι και τον μαΪντανό.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το τυρί, την πάπρικα  και τέλος ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας με κουτάλι μέχρι να αποκτήσουμε ένα χυλό ούτε σφιχτός αλλά ούτε αραιός.
  • Στρώνουμε αντικολητικό χαρτί ψησίματος σε μια μεγάλη λαμαρίνα ή 2 μικρότερα ταψιά και με ένα κουτάλι βάζουμε μικρές ποσότητες μείγματος αραιά μεταξύ τους.
  • Ψήνουμε στους 180' βαθμούς του αέρα μέχρι να χρυσαφίσουν και να σταθεροποιηθούν! Βγάζουμε απ' το φούρνο και σερβίρουμε τις τηγανίτες μας ζεστές!

Καλή σας απόλαυση
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας