Γίνετε μέλος του blog μας

Κυριακή, 6 Μαρτίου 2016

Κέικ με μπανάνα και γλάσσο νουτέλα



Φιλαράκια μου καλά!!!!
Είμαι πάλι εδώ με ένα κεκάκι νόστιμο και αφράτο, σε ένα συνδυασμό γεύσεων που αγαπάνε μικροί και μεγάλοι!!! Κέικ με κομματάκια φρέσκιας μπανάνας επικαλυμμένο με απίθανο γλάσσο νουτέλας!!!




Για να δούμε τα υλικά μας:
3 αυγά
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ 
1/2 κούπα φρέσκος χυμός πορτοκάλι
1/2 κούπα γάλα φρέσκο
2 μπανάνες ψιλοκομμένες
2 κουταλιές τις σούπας νουτέλα
1 κάψουλα άρωμα βανίλια
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
1/2 κιλό αλεύρι μπλε 
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
Για το γλάσσο νουτέλας:
1/3 κούπας γάλα φρέσκο
2 κουτ.σ. νουτέλα
1 κουτ.γλ. κονιάκ

Εκτέλεση:
  1. Ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά σε ένα μπολ. 
  2. Συνεχίζουμε με τα αυγά, τη ζάχαρη, το ξύσμα, τη βανίλια, τη νουτέλα, το αλάτι και το μπέικιν.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα ούτε πολύ αραιό μα ούτε και πολύ υδαρές.
  4. Τέλος ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα τις ψιλοκομμένες μπανάνες με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
  5. Λαδώνουμε ελαφρά με σπορέλαιο ένα στρογγυλό ταψί και αδειάζουμε το μείγμα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180' βαθμούς με αέρα για 30' λεπτά ή έως ότου φουσκώσει το κέικ μας ομοιόμορφα και "σταθεί" το εσωτερικό του!
  7. Αφού ψηθεί αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  8. Ετοιμάζουμε το γλάσσο: Ζεσταίνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία το γάλα και ρίχνουμε μέσα τη νουτέλα. Με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε συνεχώς να λιώσει μέσα στο γάλα η νουτέλα. Προς το τέλος ρίχνουμε και το κονιάκ.
  9. Κόβουμε έως κάτω σε κομμάτια το κρύο πλέον κέικ μας και αρχίζουμε σιγά σιγά να γλασσάρουμε με το ζεστό μείγμα νουτέλας, επιμένοντας στα σημεία των εγκοπών ώστε να περάσει λίγο γλάσσο και στο εσωτερικό.
  10. Εάν θέλουμε διακοσμούμε με δάκρυα σοκολάτας ή τρούφα!!!
Καλή σας απόλαυση!!!
Τα φιλιά μου, Μαριφάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας