Πράσινη σαλάτα με κρέμα βαλσάμικου και χειροποίητα κρουτόν

Καλημέρα σας φίλοι μου!!! Θα σας δείξω σήμερα μια σαλάτα, πράσινη και ανάλαφρη... Δεν είναι μόνο μια μαρουλοσαλάτα...Κρύβει μέσα της μικρά μυστικά που την απογειώνουν!!! Περιέχει χειροποίητα πανεύκολα κρουτόν που μαζί με τα υπόλοιπα υλικά "δέθηκαν" από υπέροχες αρωματικές κρέμες βαλσάμικου!!! Εξαιρετικό συνοδευτικό σε πιάτα με κρέας, τέλεια ιδέα για μπουφέ αλλά και ιδανικό "κυρίως" για τις μέρες που αναζητάμε κάτι ελαφρύ και δροσερό!!!


Υλικά για μια μεγάλη σαλάτα:
1  μαρούλι δροσερό
1  μαρουλάκι iceberg
2 ξινόμιλα κομμένα σε μικρά κυβάκια
1/2 φλιτζ.τσ. αμύγδαλα ανάλατα ψημένα
 και σπασμένα
1/2 φλιτζ.τσ. φλίδες παρμεζάνα αυθεντική
2 κουτ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
2 κουτ.σ. μαγιονέζα
ελαιόλαδο
χυμός από 1/2 πορτοκάλι
αλάτι
Για τα κρουτόν:
5 φέτες χοντρές μπαγιάτικο σταρένιο ψωμί
1/2 σκελίδα σκόρδο κομμένο 
κρέμα βαλσάμικου κλασσικής
 γεύσης (προτίμησα Βrava)
κρέμα βαλσάμικου με πορτοκάλι και λεμόνι 
(της Brava κι αυτή)

Εκτέλεση:
  • Ξεκινάμε με τα κρουτόν: Παίρνουμε τι φέτες μπαγιάτικου ψωμιού, τρίβουμε πάνω τους και από τις δύο πλευρές το σκόρδο να αφήσει πάνω τους το έλαιό του και να πάρουν μυρωδιά. Τις κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε χοντρούς κύβους και τους βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά ελαφρώς να τραγανίσουν και να ροδίσουν.Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Στο μεταξύ έχουμε πλύνει και στεγνώσει επιμελώς τα μαρουλάκια μας. Με ψαλίδι κουζίνας ή με μαχαίρι τα κόβουμε σε φαρδιά κομμάτια και τα βάζουμε στη σαλατιέρα μας. Χτυπάμε το ελαιόλαδο μαζί με το χυμό και λίγο αλάτι σε σέικερ.
  • Προσθέτουμε  στα μαρούλια τα μήλα, τα αμύγδαλα, το τριμμένο τυρί, τη μαγιονέζα, τα μισά κρουτόν και το μείγμα ελαιολάδου ανακατεύοντάς τα απαλά.
  • Σκορπάμε στην επιφάνεια της σαλάτας τα υπόλοιπα κρουτόν, στολίζουμε τις φλίδες παρμεζάνας και τέλος γαρνίρουμε με τις κρέμες μπαλσάμικου (σε ίση ποσότητα)!!!

Πολύ απλά και δροσερά, ιδού η σαλάτα μας!!!



Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις