Πέννες με κιμά τόνου


Γεια σας καλοί μου φίλοι!!! Μετά από πολλές μέρες ήρθε η ώρα να σας βάλλω ένα φαγάκι γιατί ξέρω ότι σας λίγωσα με τόσα γλυκά...! Έτσι, μετά την πικάντικη τονομακαρονάδα μου που σας άρεσε πολύ (συνταγή εδώ) σας έχω μια παρόμοια κι ακόμη πιο γευστική συνταγούλα για σάλτσα τόνου που επίσης είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσει πολύ! Η πυκνότητα της σάλτσας μοιάζει αρκετά με αυτήν του κιμά παρ' ό,τι είναι θαλασσινό, οπότε στο "μάτι" που λένε χορταίνει 2 φορές περισσότερο...


Ας δούμε λοιπόν τα υλικά μας (για 4 άτομα)
2 κονσέρβες τόνος σε νερό στραγγισμένος
2 πυραμίδες πελτές ντομάτας
1 μικρή κόκκινη πιπερίτσα ψιλοκομμένη
1 μέτριο καρότο χοντροτριμμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι περασμένο στο μούλτι
1 σκελίδα σκόρδο περαρσμένη στο μούλτι μαζί με το κρεμμύδι
1/2 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
1/2 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί 
1 κουτ.γλ. ζάχαρη
1/2 κουτ.γλ. κανελλα σε σκόνη
αλάτι
πάπρικα σε σκόνη για το σερβίρισμα
μαϊντανός ψιλοκομμένος
 (προεραιτικά) για το σερβίρισμα
1 πακέτο πέννες ριγέ 
(συγκρατούν καλύτερα τη σάλτσα)

Εκτέλεση:
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο, το καρότο και την πιπερίτσα ίσα ίσα να γυαλίσουν.
  • Προσθέτουμε τον τόνο (διαλύοντάς στον με την κουτάλα σιγά σιγά) και τον πελτέ και τα αφήνουμε να σοταριστούν όλα μαζί γυρίζοντάς τα απαλά  για να μην κολλήσουν. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να σωθούν τα περίσσια υγρά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, ρίχνουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό τόσο όσο να καλύπτονται όλα μέσα στη κατσαρόλα. Αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μας ταρράζοντάς την κατά διαστήματα. Η σάλτσα μας είναι έτοιμη όταν  μείνουν μέσα στην κατσαρόλα ελάχιστα υγρά.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά μας al dente, σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε ξανά στην κατσαρόλα τους. Όσο υγρό έχει μείνει στην σάλτσα το μαζεύουμε με ένα κουτάλι και το ρίχνουμε στις πέννες για να μην κολλήσουν (καλύτερα να μην τα λαδώσουμε ως συνήθως για να μη γίνει πολύ βαρύ το φαγητό μας).
  • Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε λίγη πάπρικα τριγύρω (είναι ωραίο που και που τσιμπώντας τις πέννες μας να πιάνουν λίγη απ' την πάπρικα στην άκρη!) και γαρνίρουμε εάν μας αρέσει με λίγο μαΪντανό ψιλοκομμένο που του πάει γάντι!!!!

Ελπίζω να σας αρέσει κι αυτή τη μακαρονάδα!!!
Καλή σας όρεξη!
Τα φιλιά μου, Μαριφάνη

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις