Κουρκουμπίνια


Αγαπημένο και πάμφθηνο σιροπιαστό-νηστίσιμο κερασματάκι....!!!
Είναι το γλυκάκι που φτιάχνεται όταν μας περισσεύουν μερικά φύλλα μετά από εκείνη την ωραία πίτα που ετοιμάσαμε προηγουμένως...Δε θέλουμε να τα πετάξουμε, ντροπή και κρίμα...!
Αυτές οι μπουκίτσες θα αρέσουν πολλοί σε όσους λατρεύετε τα σιροπιασμένα φύλλα στις άκρες ενός ζουμερού κομματιού μπακλαβά....ας το σκεφτούμε κι έτσι.... Το μόνο τους κακό δεν είναι άλλο από το ότι τρώγονται το ένα πίσω απ' το άλλο!!!
Προσωπικά προτιμώ να τα φτιάχνω ψητά και όχι τηγανητά..το γευστικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο καλό και ελαφρύτερο...
Για να δούμε πως φτιάχνονται:


Υλικά:
7-8 φύλλα κρούστας 
5 κουτ.σ. σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη 
1 ποτήρι νερό
1 κουτ.γλ. χυμός λεμονιού και 2-3 φλούδες

Εκτέλεση:
  • Ισιώνουμε καλά τα φύλλα μας και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο όσο το δυνατόν πιο συμμετρικά. Τα χωρίζουμε ανά 2 δηλαδή σε ζεύγη.
  • Με ένα πινέλο λαδώνουμε όλη της επιφάνεια του πάνω φύλλου  κάθε ζεύγους και τα τυλίγουμε σε σφιχτό κύλινδρο. Ξανά λαδώνουμε στο σημείο που ενώνεται η άκρη με τον κύλινδρο για να κολλήσει καλά.
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε ίσα κομμάτια μικρά κυλινδράκια και τα αραδιάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο μέσα σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
  • Ψήνουμε στον αέρα στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδοχρυσαφίσουν.
  • Στο μεταξύ βάζουμε το σιρόπι να βράσει για 3-4 λεπτά και αφήνουμε να χλιαρίνει.
  • Βουτάμε μέσα στο σιρόπι τα ζεστά κουρκουμπίνια μας για 2 λεπτάκια να τραβήξουν καλά και με τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να σταθούν πάνω σε καθαρή λαδόκολλα. 
  • Μόλις κρυώσουν τα φυλάμε σκεπασμένα σε αεροστεγές σκεύος και διατηρούμε σε θερμοκρασία δωματίου!

Αυτό ήταν όλο!!!!
Εκμεταλλευτείτε κι εσείς τα φύλλα που σας περισσεύουν φτιάχνοντας αυτές τις χαριτωμένες κουρκουμπινομπουκίτσες...!!!

Καλή σας απόλαυση <3
Μαριφάνη


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις