Μηλόπιτα με φύλλο σιροπιαστή


Καλή Σαρακοστή αγαπημένοι μου φίλοι!!!
Το γλυκό που θα σας δείξω σήμερα είμαι σχεδόν σίγουρη ότι δεν το έχετε ξανά φάει ποτέ..! Κάνοντας μια βόλτα στο διαδίκτυο διαπίστωσα με έκπληξη ότι δεν υπάρχει ούτε μία συνταγή για σιροπιαστή μηλόπιτα μέσα σε τραγανά φύλλα κρούστας... να μοιάζει δηλαδή με μπακλαβά... Όπως και νά'χει σαν μικρο-μαγείρισσα που είμαι και τολμάω  έφτιαξα μια αυτοσχέδια μηλόπιτα τόσο μοσχοβοληστή και ζουμερή που δεν θα το πιστεύετε!!!! Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι πάρα πολύ απλά και το τελικό αποτέλεσμα με αποζημίωσε αφού πήρε πολύ καλές κριτικές!!! Παρεμπιπτόντως είναι νηστίσιμη και μπορείτε να την απολαύσετε τόσο σκέτη όσο παρέα με παγωτό κρέμα εκτός νηστείας!!!

Πάρτε χαρτί και γράψτε την απίθανη συνταγή μου!!!



Υλικά:
1 πακέτο φύλλα κρούστας (προτιμήστε φρέσκα)
3 μήλα περασμένα στον τρίφτη
3 μήλα ψιλοκομμένα 
3 κουτ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι (εμπορίου ή σπιτική)
2 κουτ.σ. κονιάκ
1 κουτ.σ. 100% φυτική μαργαρίνη
1 κουτ.γλ. κανέλα σκόνη
2 κουτ.σ. τριμμένη φρυγανιά
χυμός 1/2 λεμονιού
σπορέλαιο για το άλειμμα των φύλλων
γαρυφαλοκαρφάκια
Για το σιρόπι:
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
χυμός 1/2 λεμονιού
  
Εκτέλεση:
  • Κατ'αρχήν βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 5-6 λεπτά και αφού αποσύρουμε ρίχνουμε και το λεμόνι. Αφήνουμε στην άκρη το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
  • Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα μαζί τα μήλα και τα  ραντίζουμε με το μισό λεμόνι για να μη μας μαυρίσουν. Ρίχνουμε την μαρμελάδα, το κονιάκ, τη μαργαρίνη, τα μπαχαρικά και την φρυγανιά ανακατεύοντας απαλά. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα ταψί μεσαίας διάστασης που θα περάσουμε ελαφρά με σπορέλαιο, στρώνουμε τα μισά φύλλα λαδώνοντάς κι αυτά ανά δύο. Τις άκρες τις αφήνουμε να περισσεύουν και δεν τις κόβουμε.Αδειάζουμε ομοιόμορφα τη γέμιση να πάει παντού χωρίς να την πιέσουμε πολύ.
  • Κατά τον ίδιο τρόπο στρώνουμε τα υπόλοιπα μισά φύλλα λαδώνοντάς τα κι αυτά ανά 2. Διπλώνουμε τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν προς τα μέσα προσαρμόζοντάς τα στο σχήμα του ταψιού μας.
  • Με 2 κουταλιές νερό μαζί με 1 κουταλιά σπορέλαιο ανακατεμένα, αλείφουμε καλά όλη την επιφάνεια του γλυκού μας. Χαράσσουμε επιφανειακά τα κομμάτια και τσιμπάμε που και που από ένα καρφάκι γαρύφαλλο.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων και ψήνουμε το γλυκό μας για 3/4 της ώρας ή έως ότου ροδίσει. Γυρίζουμε το διακόπτη στη λειτουργία του αέρα και ψήνουμε για ακόμη 5 λεπτά. Συνολικός χρόνος ψησίματος 50 λεπτά της ώρας, ανάλογα με το φούρνο μας.
  • Αφού ροδίσει καλά το γλυκό μας βγάζουμε και αφήνουμε 5 λεπτά να ηρεμήσει. Ενδεχομένως να έχουν προκύψει υγρά μέσα στο ταψί, ΔΕΝ ΤΑ ΧΥΝΟΥΜΕ.
  • Σιροπιάζουμε το ζεστό γλυκό με το κρύο σιρόπι και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί. Αφού κρυώσει, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε εκτός ψυγείου (έτσι θα μείνουν τα φύλλα τραγανά).
  • Σερβίρουμε, ιδανικά με παγωτό κρέμα (βανίλια, παρφέ, καϊμάκι) εάν δεν νηστεύουμε.  

Φτιάξτε το και πείτε μου πως σας φαίνεται η σιροπιαστή μηλόπιτά μου!!! Είμαι βέβαιη ότι θα σας ικανοποιήσει πολύ γευστικά <3 Τέλειο δώρο σε επίσκεψη....!!!!
Καλή σας επιτυχία 
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη
 

Σχόλια

  1. Καλη Σαρακοστη!!!!! Την κανω χρονια.... Προσθετω λιγες σταφιδες και καρυδια! Ειναι υπεροχη! Γινεται και τυλιχτη σαν τις φλογερες!!!! Μπραβο που την αναρτησες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς ορίσατε κ. Στέλλα μου <3 Χαιρομαι πολύ που αρέσει και σε σας <3 Σας φιλώ

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα! Θέλω να κάνω τη συνταγή σας, έχω τα υλικά, αλλά έχω φύλλο κιχι χωριάτικο 750γρ με 6 φύλλα.Τι λέτε θα πετύχει; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων .Άννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε θα σας το συνιστούσα!!! Προτιμήστε φύλλο κρούστας για γλυκά/πίττες ή φύλλο Βηρυτού!!! Καλή σας επιτυχία!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις