Η λεμονάδα μου 3 σε 1


Χαιρετώ όλους τους φίλους μας που μας παρακολουθούν και μας αγαπούν!!!


Μιας που σιγά σιγά πλησιάζουμε στην Άνοιξη είπα να ξεκινήσω να φτιάχνω τα αγαπημένα και δροσερά μας ροφήματα... Ξεκίνησα με μια ωραία λεμονάδα, όσο πρέπει ξινούλα αλλά και ισορροπημένα γλυκιά που μπορεί να αποθηκευθεί στο ψυγείο και να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους, τόσο ως απλό ρόφημα όσο και ως αναψυκτικό ή σιρόπι για τα γλυκά μας!!!




Βασικό μείγμα για 1 λίτρο:
2 ποτήρια χυμός λεμόνι (περασμένος από σουρωτήρι 2 φορές)
2 ποτήρια ζάχαρη κρυσταλλική
1 1/3 ποτήρι νερό
φλούδες από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τις μισές φλούδες και σε χαμηλή θερμοκρασία αφήνουμε να λιώσει η ζάχαρη ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα. Δεν θέλουμε να βράσει το υγρό απλά μόνο να λιώσει το ένα υλικό μέσα στο άλλο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τα φλούδια. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Έπειτα προσθέτουμε μέσα στο σιρόπι το χυμό λεμονιού και τα ανακατεύουμε καλά. 
  • Μεταφέρουμε τη λεμονάδα μας σε αποστειρωμένο γυάλινο μπουκάλι ή 2 μικρότερα και ρίχνουμε μέσα στο μπουκάλι τα υπόλοιπα φλουδάκια. 
  • Βιδώνουμε καλά και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Ας δούμε τώρα πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί η λεμονάδα μας:


  • Α) Ως κλασικό ρόφημα: Βάζουμε σε ψηλό ποτήρι κατά το 1/3 το συμπυκνωμένο χυμό και συμπληρώνουμε με κρύο νερό και παγάκια. Σερβίρουμε αν θέλουμε με 2 φυλαράκια δυόσμου που του ταιριάζει...τρέλα!
  • Β) Ως ανθρακούχο αναψυκτικό: Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με το Α) βήμα μόνο που αντί νερό συμπληρώνουμε με ανθρακούχα σόδα και 1 λεπτή φέτα λεμονιού.
  • Γ) Ως σιρόπι για τα γλυκά μας: Έτσι όπως είναι η λεμονάδα μας αναραίωτη, εμποτίζουμε τα παντεσπάνια για τις τούρτες μας , προσθέτουμε μέσα σε κέικ για έξτρα γεύση και άρωμα ή μέσα σε κοκτέιλ ...που θα αποθεωθούν!!!!


Ελπίζω να σας αρέσει η λεμονάδα μου!
Στην υγειά σας <3
Φιλιά, Μαριφάνη

Σχόλια

  1. Πόσο χρονικό διάστημα μπορεί να μείνει στο ψυγειο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα 1 μήνα!!! Όταν θελήσετε να την απολαύσετε θυμηθείτε ότι θα πρέπει ελαφρώς να ανακινήσετε το μπουκάλι!!! Τα κομματάκια (ιζήματα) που μένουν κάτω κάτω είναι φυσιολογικό φαινόμενο! Καλή σας επιτυχία 💓

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις