Μπουγάτσα με άνθος αραβοσίτου


Ναι ναι!!!! Υπάρχει τελικά...!!! Άκουγα καιρό ότι με την κρέμα αραβοσίτου μπορείς να κάνεις απίστευτα εύκολες και γευστικές λιχουδιές, όμως ποτέ μέχρι τώρα δεν είχα επιχειρήσει κάτι τέτοιο.. Κάθισα όμως και σκέφτηκα ότι ουσιαστικά τα φακελάκια για κρεμούλες άνθους αραβοσίτου που αγαπάνε μικροί και μεγάλοι δεν είναι τίποτα άλλο από ένα έτοιμο μείγμα σκόνης από corn-flour (που ούτως ή άλλως βοηθάει στο δέσιμο διάφορων κρεμών) και αρώματος βανίλιας που με λίγο γάλα και ζάχαρη αποκτάς μια τέλεια και λεία κρέμα έτοιμη να την προσαρμόσεις όπου θέλεις.
Αυτήν την μπουγάτσα θα την έχετε έτοιμη σε λίγα λεπτά και θα σας ενθουσιάσει με την βελούδινη, αέρινη και ομοιογενή υφή της κρέμας της!



Θα χρειαστούμε:
1 πακέτο φρέσκια σφολιάτα
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βανίλια (με βρασμό)
γάλα φρέσκο (όσο αναφέρουν οι οδηγίες 
του κουτιού της σκόνης για διπλή δόση)
1 κούπα ζάχαρη κρυσταλική
2 κουτ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
άχνη ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα

Ας το φτιάξουμε:
  • Μέσα σε μπολ ανακατεύουμε καλά τις σκόνες αραβοσίτου μαζί με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε όλο μαζί το γάλα μέσα σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΔΥΝΑΤΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΨΕΙ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ!
  • Μόλις το γάλα ζεσταθεί ρίχνουμε τις σκόνες και αρχίζουμε να ταράζουμε το μείγμα με αυγοδάρτη να διαλυθούν καλά.Εργαζόμαστε πάντα σε μέτρια φωτιά! Αφήνουμε να πάρουν μια ελαφριά βράση και ανακατεύουμε ανά 2 λεπτά με τον αυγοδάρτη μας για μην κάνει σβόλους η κρέμα. 
  • Μόλις δέσει και κάνει στην επιφάνειά της φουσκάλες αποσύρουμε απ' τη φωτιά και προσθέτουμε και τη μαργαρίνη ή το βούτυρο ανακατεύοντας να ενσωματωθεί.
  • Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ ή ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.Αδειάζουμε την κρέμα μας και την στρώνουμε με μια σπάτουλα ισόπαχα.
  • Καλύπτουμε με το άλλο φύλλο και διπλώνουμε τις άκρες τις σφολιάτας προς τα έξω.Χαράσσουμε πολύ ελαφρά σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει ομοιόμορφα η μπουγάτσα μας. Βγάζουμε απ' το φούρνο και αφήνουμε για 5' λεπτά να σταθεί. Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα....Και ιδού!
Η τέλεια και εύκολη μπουγάτσα σας είναι έτοιμη!!!

Καλή σας απόλαυση!!!!

Σχόλια

  1. Φαινεται φανταστικη Μαριφανακι γλυκοοοοο!!! Πολυ χρησιμη η γρηγορη εκδοχη της!!! Ευχαριστουμε πολυ!! Φιλακια πολλα! Ευη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλως το Ευακι μας!!!! Ελπιζω να εισαι καλα <3 Δοκιμασε τη και πες μου αν σου αρεσε ♡♡♡♡ Πολλα φιλακια σου στελνω :* :* :*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαίνεται πολύ εύκολη η συνταγή σου και λέω να την δοκιμάσω αυτό το σκ!! Μέχρι τώρα η μπουγάτσα μου φαινόταν πολύ μπελαλίδικη και συνήθως έπαιρνα αυτήν εδώ https://xrisizimi.gr/proionta/bougatsa-thessalonikis-2/ που απλα την έψηνα και εβγαινε αρκετά καλ΄! αλλά η δική σου φαίνεται πεντανόστιμη και νομίζω ακόμα και εγώ που δεν είμαι και τόσο καλή μαγείρισα θα καταφέρω να την φτιάξω! thank you!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά ειναι πολύ εύκολη ακόμη και για τους αρχάριους! Η συγκεκριμένη κρέμα είναι η πιο ασφαλής λύση για γέμιση μπουγάτσας χωρίς το φόβο να σβολιάσει ή να πετρώσει!!!! Καλή σας επιτυχία 💓

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις