Γίνετε μέλος του blog μας

Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015

Βασιλόπιτα με λευκή σοκολάτα, αμύγδαλα και λεμόνι (2016)


Γεια σας καλοί μου φίλοι και αναγνώστες!!!
Ήρθε και φέτος η ώρα για την προετοιμασία της καθιερωμένης βασιλόπιτας...1 μέρα έμεινε για την έλευση του νέου έτους... 
Εύχομαι σε όλους σας το 2016 να σας φέρει ό,τι πραγματικά ονειρεύεστε. Υγεία και Απέραντη αγάπη σε σας και τις οικογένειές σας!!!
Και...μπορεί στη βασιλόπιτά μου να υπάρχει ένα μόνο φλουρί...μακάρι όμως να πέσει σε όλους εσάς που υποστηρίζετε εμένα και το blog μου όλα αυτά τα χρόνια!!! 

                                   Καλή χρονιά!!! Nα περάσετε όλοι υπέροχα <3


Η φετινή μας βασιλόπιτα, αφράτη και μυρωδάτη!
Υλικά:
500 γρ. φαρίνα κόκκινη
4 αυγά 
250 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο soft
1 φλιτζ.τσ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 φλιτζ.τσ. πορτοκαλάδα με ανθρακικό 
1/2 ποτήρι γάλα
1/2 κρασοπότηρο κονιάκ
2 βανιλίτσες
1 κουτ.σ. μέλι
ξύσμα από 1 μικρό λεμονάκι ακέρωτο
1/2 φλιτζ.αμυγδαλόψιχα καβουρντισμένη και ψιλοκομμένη
Για την επικάλυψη:
250 γρ. λευκή κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί ανακατεμένη με 1 κουτ.γλ. ξύσμα λεμονιού ακέρωτου
Για το ντεκόρ και τα γράμματα
αμυγαλόψιχα ολόκληρη καβουρντισμένη
ψιλοκομμένη λευκή κουβερτούρα

Εκτέλεση:
  • Προθερμαίνουμε πολύ καλά το φούρνο μας. 
  • Χτυπάμε με το μίξερ τη μαργαρίνη να αφρατέψει κι έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη χτυπώντας τα πολύ καλά μαζί.
  • Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά να ενσωματωθούν στο μείγμα, το μέλι, το κονιάκ κι έπειτα συνεχίζουμε με το ξύσμα, τις βανίλιες, την πορτοκαλάδα και το γάλα.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μας μέχρι να αποκτήσουμε την κλασική πυκνότητα των κέικ (ούτε υδαρής ούτε και πολύ σφιχτή).
  • Τέλος ενσωματώνουμε της ψιλοκομμένη αμυγδαλόψιχα ανακατεύοντας με κουτάλι.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά το ταψί μας (προτείνω το ταψί να είναι περίπου 15 έως 20  cm διαμέτρου, δηλαδή μικρό προς μεσαίο σε μέγεθος για να μας βοηθήσει στο φούσκωμα του κέικ) και αδειάζουμε το μείγμα μας σείοντας με τα χέρια ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα μέσα σε αυτό.
  • Ψήνουμε στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων για 1' ώρα χωρίς να ανοίξουμε το φούρνο πριν τα πρώτα 30' λεπτά. 
  • Αφού το κέικ μας ετοιμαστεί βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.
  • Έπειτα γλασάρουμε με το μείγμα λευκής κουβερτούρας που λιώσαμε τόσο στην επιφάνεια όσο και στα πλαϊνά του κέικ.
  • Στολίζουμε με τα τρίμματα λευκής σοκολάτας και σχηματίζουμε το νούμερο με την αμυγδαλόψιχα!

Καλή σας επιτυχία!!!!! 
Πολλές ευχές και φιλιά 
Mαριφάνη Ξ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας