Αφιέρωμα: " Plagkas Bakery House" Αρτοποιία/Ζαχαροπλαστική"


Με μεγάλη μου χαρά σας παρουσιάζω την επιχείρηση αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής" PLAGKAS Bakery House " !!!
Είχαμε την ιδιαίτερη τιμή να προσκληθούμε εγώ και...οι"λιχουδιές μου" από την οικογένεια Πλάγκα  προκειμένου να περάσουμε παρέα μια ηλιόλουστη ημέρα στο κεντρικό κατάστημα της επιχείρησης που εδρεύει επί της οδού ΚαραΪσκάκη στην Ελευσίνα! Πως ήταν δυνατόν να αντισταθώ σε μια τέτοια χειρονομία όταν μάλιστα προέρχεται από μια γλυκήτατη και εργατικότατη οικογένεια με όνομα και παράδοση στο χώρο...!!! Ο κ. Κώστας Πλάγκας, η σύζυγός του κ. Ισιδώρα και τα παιδιά-συνεχιστές της επιχείρησης Θανάσης και Βαγγέλης Πλάγκας ήταν εκεί και με υποδέχτηκαν με ένα ζεστό χαμόγελο. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή... 
Ο..διαμεσολαβητής αυτής της γνωριμίας και συνεργασίας μας ήταν αυτό εδώ το blog που έδωσε "το παρόν" του ένα απόγευμα σε μια πασίγνωστη ομάδα συνταγών στο Facebook όταν την ίδια στιγμή δημοσίευε η επιχείρηση "Plagkas" μια υπέροχη χιουμοριστική και καλοδουλεμένη τούρτα ζαχαρόπαστας...που άξιζε και με το παραπάνο το "like" μου! Kάπως έτσι έγινε και η γνωριμία μας...Δεν χρειάστηκε και πολύ σκέψη για να επισκευθώ  το κατάστημα ειδικά όταν έμαθα για την...ιστορία  που κρύβει το Νο1 εδέσμα-χειροποίητο σφολιατοτυροπιτάκι που η επιχείρηση έγινε ευρέως γνωστή σε όλη την Ελλάδα. Μετά τη γνωριμία μας αυτή με μένα στο ρόλο του "πελάτη" ήρθε και η πρόσκληση για μια δεύτερη επίσκεψη αυτή τη φορά στο ρόλο του "food blogger". Αυτή τη φορά όμως για να δω βήμα βήμα από την αρχή της μέρας πως γίνεται η προετοιμασία και παραγωγή των αρτοπαρασκευασμάτων στο εργαστήριο της επιχείρησης πριν στολιστούν περίφανα στα ράφια και στις βιτρίνες του πρατηρίου και τέλος δωθούν με αγάπη και ποιότητα στα χέρια του καταναλωτή.
Στην επιχείρηση "Plagkas Bakery House" μπορεί κανείς να επιλέξει αρτοποιήματα της αρεσκείας του ανάμεσα σε μια πλούσια και διαρκώς αυξανόμενη ποικιλία από βουτύματα, γλυκίσματα, σνακ και βέβαια ψωμί όλα με αγνά υλικά και φροντίδα. Παράλληλα η επιχείρηση αναλαμβάνει την ετοιμασία εδεσμάτων ειδικών περιστάσεων (διάφορα κεράσματα, τούρτες γάμου, βάπτισης, γεννεθλίων, μπουφέ κλπ) με τη δεξιοτεχνία και τις καλοδουλεμένες ιδέες του ζαχαροπλάστη της οικογένειας Θανάση Πλάγκα. Ιδέες που θα βοηθήσουν και θα αποτυπώσουν με σοβαρότητα όλες εκείνες τις εικόνες και τα συναισθήματα που θέλει να νιώσει κανείς σε τέτοιες ιδιαίτερες στιγμές.
Σήκωσα τα μανίκια μου, μάζεψα τα μαλλιά μου και στάθηκα σε ετοιμότητα μήπως και χρειαστούν ένα ακόμη ζευγάρι χέρια! Όπως κι έγινε...κι άλλο που δεν ήθελα!!!!
Περιττό να σας πω ότι κάθε τι που έβγαινε απ' το φούρνο ερχόταν ξαφνικά  μπροστά μου για να δοκιμαστεί και να αξιολογηθεί...ως εκ τούτου είχα τη χαρά να γευθώ ζεστό ζεστό τσουρεκάκι, τραγανά κουλουράκια βουτύρου απ' τη μαμά της παρέας και βέβαια το αγαπημένο και ξεχωριστό σε γεύση "τυροπιτάκι" που προανέφερα...όλα με αγνά και αυθεντικά υλικά!!!

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από την παραγωγή:
 Το φημισμένο τυροπιτάκι χειροποίητης σφολιάτας και το πρατήριο του καταστήματος

Επί τω έργω: ο Θανάσης Πλάγκας την ώρα που ετοιμάζει τα φανταστικά σοκολατένια γλυκά του, ο Βαγγέλης Πλάγκας ανοίγει...φύλλο και συναρμολογεί τα περίφημα τυροπιτάκια σφολιάτας κι εγώ κάτω με την κ. Ισιδώρα Πλάγκα καθώς πλάθουμε κουραμπιεδάκια!!!
Μια ιδέα από την τέχνη του ζαχαροπλάστη Θανάση Πλάγκα, τούρτες για κάθε περίσταση!!!
Tα παραδοσιακά εποχιακά γλυκά έχουν αρχίσει να ξεφουρνίζονται στο "Plagkas Bakery House"
Στο κέντρο ο Θανάσης Πλάγκας ζαχαροπλάστης-αρτοποιός και άξιος συνεχιστής της επιχείρησης "Plagkas Bakery House". Η παραγωγή διαρκώς αυξάνεται! Η ποιότητα όμως παραμένει σταθερά υψηλή!

Κάθε μέρα φουρνίζονται ζεστά ψωμάκια για όλα τα γούστα. Τα φημισμένα τυροπιτάκια ψημένα κι έτοιμα να βγουν στον πάγκο αλλά και τα υπέροχα βουτυρένια μαμαδίστικα κουλουράκια της κ. Ισιδώρας!!!


Ευχαριστώ πολύ πολύ για ακόμη μια φορά για την πρόσκληση!!! Ήταν μια υπέροχη εμπειρία!!! 

"PLAGKAS Bakery House" Aρτοζαχαροπλαστείο, ΚαραΪσκάκη 9, τηλ. (210)5546849, Ελευσίνα
Η σελίδα της επιχείρησης στο Facebook: Plagkas Bakery House


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις