Γίνετε μέλος του blog μας

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

Η Σεράνο μου


Την προτίμησή μου για τα "retro style" γλυκά πολλοί από εσάς θα την έχετε καταλάβει...Γι' αυτό και σήμερα σας προτείνω τη δική μου μέθοδο για πανεύκολη τούρτα σεράνο με πολύ απλές κινήσεις και με λίγα υλικά!!!
Μια δοκιμή θα σας πείσει!!!



Υλικά:
1 μπαστούνι κέικ σοκολάτας κομμένο σε φέτες 1 εκ.
2 γάλατα ζαχαρούχα
2 κονσερβάκια φυτική-creamy σαντιγί
3 κουτ.σ. κακάο άγλυκο
Για το σιρόπι:
1/2 φλιτζ.τσ. ζάχαρη
1 φλιτζ.τσ. νερό
1 κουτ.σ. μπράντυ
κερασάκια μαρασκίνο για τη διακόσμηση

Εκτέλεση:
  • Βράζουμε τα υλικά του σιροπιού (εκτός από το κονιάκ) σε ένα κατσαρολάκι για 4 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και στο τέλος προσθέτουμε και το κονιάκ.
    Μέσα σε τσέρκι στρώνουμε τις φέτες του κέικ τη μία δίπλα στην άλλη και γεμίζουμε τα κενάκια που προκύπτουν ανάμεσα με μικρότερα κομματάκια απ' το κέικ.  Πατάμε με το χέρι μας το "αυτοσχέδιο" παντεσπάνι ώστε να ενωθούν καλά μεταξύ τους τα κομμάτια και να έρθουν σε ίδιο πάχος.
  • Χτυπάμε τις κονσέρβες σαντιγί στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ να αφρατέψουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Έπειτα ρίχνουμε και τα ζαχαρούχα χτυπώντας τα με το μίξερ μέχρι να αποκτήσουμε ένα μείγμα κρεμώδες. Στο τέλος προσθέτουμε και το κακάο αναμιγνύοντας απαλά να ενσωματωθεί στην κρέμα. Εάν το μείγμα σφίξει πολύ προσθέτουμε 1/2 κρασοπότηρο γάλα φρέσκο ή νερό.
  • Στρώνουμε τη μισή κρέμα πάνω απ' τη βάση και σχηματίζουμε από πάνω άλλο ένα επίπεδο από κέικ που θα σιροπιάσουμε (δε μας νοιάζει να υπάρχουν κενά ανάμεσα).
  • Απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη κρέμα και κρατάμε και λίγη για τη διακόσμηση. Παγώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες. 
  • Με ένα μαχαίρι χωρίς δοντάκια διαχωρίζουμε τα πλαϊνά της τούρτας από το τσέρκι και ξεφορμάρουμε. Στρώνουμε τα πλαϊνά με μια σπάτουλα κι αν δούμε ότι δεν αρκεί τότε απλώνουμε λίγη κρέμα από εκείνη που κρατήσαμε. 
  • Διακοσμούμε με όση κρέμα απέμεινε φτιάχνοντας ροζέτες και σχηματίζοντας γραμμές με ένα πιρούνι.
  • Στολίζουμε με τα κερασάκια μας...και έτοιμη η serano μας!!!
Καλή σας επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας