Γίνετε μέλος του blog μας

Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2015

Κοτόπουλο με κρούστα σουσαμιού


Γεια σας φίλοι μου!!! Ελπίζω να σας βρίσκω όλους καλά!!!
Τη λατρεία μου για το κοτόπουλο πολλοί από εσάς την έχετε καταλάβει... Για σήμερα λοιπόν σας έχω μια συνταγή για μελωμένο κοτόπουλο με καλοψημένη κρούστα σουσαμιού και ασορτί κυδωνάτες πατάτες.
Η διαδικασία και τα υλικά μας είναι απλά:




Υλικά για 2 άτομα:
2 κομμάτια κοτόπουλου (στήθος, μπούτι κλπ)
χυμός από 1 ζουμερό πορτοκάλι
2 κουτ.σ. μουστάρδα πικάντικη
2 κουτ.σ. κέτσαπ
1/2 φλιτζ.τσ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στα 4
1 γεμάτη κουτ.σ. σουσάμι
1 κουτ.γλ. πάπρικα καπνιστή
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
4 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:
  • Πλένουμε και στραγγίζουμε τα κοτόπουλα. Τα στρώνουμε μέσα σε ταψί και γεμίζουμε τα κενά με τις πατάτες.
  • Στο σέικερ χτυπάμε το λάδι μαζί με τη  μουστάρδα, την κέτσαπ, το χυμό πορτοκαλιού και όλα τα καρυκεύματα μαζί με 2 δάχτυλα νερό. Η μαρινάδα θα έχει ένα απαλό πορτοκαλί χρώμα.Περιχύνουμε με αυτήν τα κοτόπουλα και τις πατάτες. 
  • Αλείφουμε με πινέλο τη μαρινάδα την επιφάνεια των κρεάτων να πάει παντού (τόσο από κάτω τους όσο και μέσα από την πετσούλα τους).Με τα χέρια μας ανακατεύουμε τις πατάτες να μουσκέψουν κι αυτές καλά με τη μαρινάδα.
  • Σκορπάμε σε τυχαία σημεία ανάμεσα στις πατάτες και κάτω από την πετσούλα των κοτόπουλων τα σκόρδα να πάρουν ωραίο άρωμα.
  • Τέλος πασπαλίζουμε το σουσάμι πάνω στα κοτόπουλα. Εάν θέλουμε ρίχνουμε ακόμη λίγη καπνιστή πάπρικα για έξτρα γεύση.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων και καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε το φαγητό σκεπασμένο για 3/4 της ώρας κι έπειτα ξεσκέπαστο για άλλη 1 ώρα.
  • Το σημαντικό τρικ σ' αυτή την απλή συνταγή είναι που και που να αλείφουμε με τα ζουμάκια του ταψιού τα κοτόπουλα προκειμένου να κάνουν μαζί με το σουσάμι ωραία τραγανή και ταυτόχρονα μελωμένη κρούστα. Στην περίπτωση που θεωρήσουμε αναγκαίο προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό για να μη μας στεγνώσει το φαγητό μας. Δεν ξεχνάμε να ανακατέψουμε ενδιάμεσα στο ψήσιμο και τις πατάτες μας. 
  • Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα αφήνουμε στο ψυγείο τα κοτόπουλα αλειμμένα με τη μαρινάδα μέσα σε μπολ σκεπασμένο με μεμβρανη από το προηγούμενο βράδυ.

Καλή σας όρεξη!!!!

2 σχόλια:

  1. Το έφτιαξα πριν από λίγο με βιολογικό στήθος κοτόπουλο. Μολονότι το αποτέλεσμα δεν θύμιζε κοτόπουλο, ήταν αρκετά νόστιμο, θα το ξαναέφτιαχνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαιρομαι πολυ που σας αρεσε!!! Να στε καλα και καλα μαγειρεματα!!!

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας