Τούρτα σαντιγύ



Ποιος είπε ότι πρέπει οπωσδήποτε να έχουμε γιορτή στο σπίτι για να ετοιμάσουμε μια τούρτα???
Εγώ λοιπόν, έσπασα τον "κανόνα" αυτόν κι ετοίμασα μια γρήγορη τουρτίτσα έτσι για το γούστο μας... Άλλωστε ήρθαν πάλι οι φίλοι μου στο σπίτι για φαγητό και σκέφτηκα ως επιδόρπιο να φτιάξω μια "τουρτα σαντιγύ" να την απολαύσουμε παρεούλα...! Γιατί τέτοιες μικρές χαρές, προσφέρουν μεγάλη ευτυχία σε όλους μας!!!
Και σ' αυτή την περίπτωση "ανακύκλωσα" κέικ που μου είχε περισσέψει...Έχουμε πει ότι τίποτα δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένο...Έτσι δεν είναι?
 
Η συγκεκριμένη τούρτα ενθουσίασε με την απλότητά, την βελούδινη κι αφράτη υφή της και την υπέροχη βανιλένια μυρωδιά της!!! 

Ακόμη ένα μου άρθρο "φόρος τιμής" στα "retro" γλυκά...γραμμένο με όλη μου την αγάπη...



Υλικά:
15 "παχουλές" φέτες κέικ βανίλια φόρμας έτοιμο ή περισσευάμενο(συνταγή για κέικ βανίλια εδώ )
400 ml κρέμα γάλακτος πλήρης κρύα
2 γεμάτες κουτ.σ. άχνη ζάχαρη
2 κάψουλες βανίλια
 βυσσινάκια κονσέρβας στραγγισμένα
κακάο για το πασπάλισμα

Για το σιρόπι:
1/2 φλιτζ. τσ.ζάχαρη
1/3 φλιτζ.τσ.νερό
1/3 φλιτζ.τσ.χυμός πορτοκάλι

Ας την φτιάξουμε:
  • Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τις βανίλιες και  και αρχίζουμε με το μίξερ να  χτυπάμε αρχικά στη χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αρχίσει να πήζει. Στη συνέχεια προσθέτουμε την άχνη χτυπώντας λίγο να ενωθεί στην κρέμα κι έπειτα ρυθμίζουμε στην αμέσως πιο δυνατή ταχύτητα χτυπώντας μέχρι να αποκτήσει όγκο η κρέμα και να γίνει σαντιγύ (θα πρέπει να στέκεται στους αναδευτήρες του μίξερ, χωρίς να στάξει). Δεν το παρακάνουμε με το χτύπημα για να μη μας "κόψει"  το μείγμα.
  • Έχουμε βάλλει σε ένα μικρό κατσαρολάκι να βράσουν τα υλικά του σιροπιού για 4' λεπτά και έχουμε αφήσει το σιροπάκι να κρυώσει.
  • Σε μια πιατέλα στρώνουμε τις μισές φέτες κέικ (εάν μας βρίσκεται τσέρκι μας διευκολύνει στη συναρμολόγηση) κόβοντας ό,τι περισσεύει για να γεμίσουμε τυχόν κενάκια. Πατάμε με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού να πλατύνουν λίγο και να έρθουν όσο γίνεται σε ίδιο πάχος. Βρέχουμε με τη μισή ποσότητα σιροπιού.
  • Απλώνουμε τη μισή δόση σαντιγύ και σκορπίζουμε  πάνω της μερικά απ'τα βυσσινάκια.
  • Συνεχίζουμε χτίζοντας από πάνω τις υπόλοιπες φέτες κέικ και στρώνοντας την επιφάνεια με την υπόλοιπη σαντιγύ.
  • Στολίζουμε με τα υπόλοιπα βύσσινα κι αν μας έχει μείνει σαντιγύ φτιάχνουμε σχέδια με κορνέ. Παγώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες.
  • Πριν σερβίρουμε ξεφορμάμουμε και με μια σπάτουλα ή πλατύ μαχαίρι στρώνουμε  τη σαντιγύ που περισσεύει απ'τα πλαΪνά της τούρτας. Πασπαλίζουμε με το κακάο και απολαμβάνουμε!!!!
Καλή σας απόλαυση!!!
Φιλί :*
Mαριφάνη




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις