Γίνετε μέλος του blog μας

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

Υπερμπισκότα


Μέλι, βρώμη, βανίλια, σοκολάτα.. Τι υπερ-cookies είναι αυτά????
Τέλειος "παράγοντας" του πρωινού γεύματος παρέα με χυμό, γάλα ή καφέ αλλά και ιδανική παρέα μαζί με τον απογευματινό καφέ ή το τσάι!!! 



Υλικά για 35 περίπου κομμάτια
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 κούπα  ζάχαρη κρυσταλλική
χυμός από 1 μικρό πορτοκάλι
1 κούπα βρώμη
1 κουτ.σούπας μέλι
1/2 κουτάκι κρέμα γάλακτος light
2 βανίλιες
1 γεμάτο κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
αλάτι στη μύτη του κουταλιού
1/2 κιλό αλεύρι μπλε
1 φάκελος σταγόνες σοκολάτας γάλακτος/υγείας

Εκτέλεση:
  • Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υγρά υλικά κι έπειτα ρίχνουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας με το χέρι ή με μίξερ.
  • Προσθέτουμε διαδοχικά το μέλι, τις βανίλιες, το μπέικιν, το αλάτι και τη βρώμη.
  • Αρχίζουμε να ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά ζυμώνοντας ώσπου να αποκτήσουμε μια συμπαγή αλλά εύπλαστη ζύμη..
  • Τέλος ενσωματώνουμε τις σταγόνες σοκολάτας στη ζύμη να σκορπιστούν καλά μέσα σ'αυτήν.
  • Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε 2 λαμαρίνες και πλάθουμε στρογγυλά χορταστικά μπισκότα ίδιου μεγέθους πατώντας τα ελαφρά με το χέρι (να μη γίνουν όμως πολύ λεπτά για να μη μας καούν).
  • Ψήνουμε στους 180' βαθμούς του αέρα για 15' λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  • Αφού ψηθούν αφήνουμε να κρυώσουν καλά πάνω σε σχάρα και τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγές σκεύος!!!


Καλή σας απόλαυση!!!

2 σχόλια:

  1. αχ,τέλεια! Εγώ τρώω βρώμη το πρωί με γάλα και μου αρέσει πολύ. Φαντάζομαι και το μπισκοτάκι και τρέχουν τα σαλάκια!!
    μπράβο χρυσοχέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δοκιμάστε τα κ. Δομνίκη μου και πείτε μου αν σας άρεσαν!!! <3

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας