Γίνετε μέλος του blog μας

Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015

Σοκολάτες χειροποίητες δημητριακών

Γεια σας φίλοι μου!!!
Αποφάσισα να κάνω μια σειρά δοκιμών φτιάχνοντας χειροποίητες σοκολάτες..γι' αυτό ξεκίνησα ετοιμάζοντας μπάρες σοκολάτας με δημητριακά!!!
Βγήκαν γευστικές και όσο πρέπει γλυκές!!!
Μια μικρή μπαρίτσα, καλύπτει τέλεια την ανάγκη για κατανάλωση σοκολάτας (φανταστείτε ότι το παραδέχομαι κ εγώ η ίδια που η σοκολάτα για μένα είναι η δεύτερη τροφή μου...μετά το κοτόπουλο...)



Τα υλικά που χρησιμοποίησα είναι τα εξής:
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με 55% κακάο καλής ποιότητας
  • 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1/2 φλιτζάνι τσ. νιφάδες βρώμης
  • 1/3 φλιτζανιού τσ. νιφάδες καλαμποκιού (corn-flakes)
  • 1/2 κουτ.γλ. κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση:
  • Σπάμε σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί.
  • Μόλις η κουβερτούρα λιώσει, προσθέτουμε το μέλι και την κανέλα να διαλυθούν μέσα στη σοκολάτα.
  • Ρίχνουμε ανακατεμένα όλα μαζί τα υλικά μέσα στο μείγμα και με μια ξύλινη κουτάλα τα ομογενοποιούμε.
  • Ντύνουμε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και στρώνουμε το μείγμα με τη βοήθεια μας σπάτουλας ισομερώς τουλάχιστον 1 εκατοστού πάχος.
  • Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο να στεγνώσει καλά κι αφού σταθεροποιηθεί με ένα καλό μαχαίρι κόβουμε τις σοκολατες μας σε όποια διάσταση και σχήμα θέλουμε!
  • Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και διατηρούμε στο ψυγείο!!!


Καλή σας απόλαυση <3
Τα φιλιά μου :*
Μαριφάνη


4 σχόλια:

  1. Μαριφανάκι μου αν τα φτιάξω,δεν θα προλάβουν να μπουν ψυγείο! Θα τα έχω φάει απο το ταψί!!χα χα χα! μπράβο,γειά στα χέρια σου.
    πεθαίνω για σοκολάτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ κ. Δομνίκη μου!!! Μπορείτε να φτιάξετε μεγαλύτερη ποσότητα και να φυλάξετε στο ψυγείο για αρκετό καιρό, δεν παθαίνουν τίποτα!!!! Σας φιλώ <3

      Διαγραφή

Αφήστε το σχόλιό σας