Γίνετε μέλος του blog μας

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015

Bake-rolls με ψωμί για τοστ


Γεια σας γεια σας φίλοι μου!!!
Είχα ένα πακέτο ψωμί για τοστ ολικής αλέσεως και σκέφτηκα αυτή τη φορά αντί για κλασικά κρουτόν, να φτιάξω αρμυρά σνακς τύπου bake-rolls!!!
Τα υλικά είμαι σίγουρη ότι τα έχετε κι εσείς στο ψυγείο σας και η διαδικασία πολύ διασκεδαστική..αρκεί να έχετε ελεύθερο χρόνο!!! 

Τα υλικά μας:
  • 1 μικρό πακέτο ψωμί για τοστ χωτίς κόρα (λευκό, μαύρο ή ό,τι άλλο έχετε)
  • 4 κουτ.σ. σπορέλαιο
  • πάπρικα γλυκειά
  • πάπρικα καπνιστή
  • 2 φέτες κίτρινο τυρί ψιλοκομμένο
  • σουσάμι
  • αλάτι
Εκτέλεση:
  • Στον πάγκο της κουζίνας ανοίγουμε με πλάστη μια-μια τις φέτες του ψωμιού.
  • Χρησιμοποιώντας ένα φαρδύ πλαστικό καπάκι ή μικρό στρογγυλό κουπ-πατ κόβουμε στρογγυλά ψωμάκια και με ένα πλαστικό καλαμάκι κάνουμε μια τρυπούλα στο κέντρο τους (όπως είναι τα γνωστά μας bake-rolls). Ύστερα με το χέρι μας τα "πλαταίνουμε" λίγο ακόμα.
  • Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μια λαμαρίνα και τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο.Αλείφουμε με το σπορέλαιο την επιφάνειά τους.
  • Για bake-rolls τυριού-πάπρικας:Πασπαλίζουμε με τη γλυκειά πάπρικα και "αφήνουμε" στην επιφάνειά τους μερικά κομματάκια τυριού. Τέλος Πασπαλίζουε με την καπνιστή πάπρικα για έξτρα γεύση.
  • Για bake-rolls φυσικής γεύσης: Αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με το σουσαμάκι.
  • Ψήνουμε στους 180' βαθμούς σε αερόθερμο φούρνο για 10' λεπτά (δεν τα αφήνουμε απ' τα μάτια μας για να μη μας καούν). Αφού ψηθόύν τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Έπειτα τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγή σακουλάκια ή δοχεία.
Τip--> Αυτοί είναι οι συδυασμοί που αρέσουν σε μένα. Εσείς μπορείτε να κάνετε κι άλλους, π.χ. με ρίγανη και ελαιόλαδο, με κόκκους σκόρδου κλπ.
X-tra tip--> Τα περισσεύματα απ' το ψωμί κρατήστε τα και φτιάξτε κρουτόν με την ίδια ακριβώς διαδικασία, κόβοντάς τα όμως σε μικρά κυβάκια και ψήνοντάς τα σε τηγάνι αλειμένο με λίγο λάδι μέχρι να ροδίσουν.


Ελπίζω να σας αρέσουν!!! Δοκιμάστε τα και πείτε μου τη γνώμη σας!!!!

Καλή σας επιτυχία!!!
Τα φιλιά μου :*
Μαριφάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας